Friday, December 25, 2009

Suomalainen joulu

On aina ilo saada tuntemattomilta kansalaisilta henkilökohtaista palautetta. Jouluaattona sähköpostiini kilahti seuraavanlainen toivotus:

Bäckman on inhottava ihminen. Täysiikäinen mies joka on pelkuri, puhuu valheita ja ristiriidaista puhetta kuten pieni vittumainen huora.
Aika säälittävää että Suomessa asuu niin inhottavia vittumaisia miehiä verraten esimerkiksi englantilaisiin tai ruotsalaisiin miehiin
Bäckman on ihminen jonka elämänmerkitys on rikastua ristiriidaisuudella.
Humans who strive to prosper on controvercy will not persevere.
Bäckman on valehtelija joka nauttii vapautta vaikka sen täytyis olla siperian vankilaleirilla.


Ei tarvitse olla Sherlock Holmes huomatakseen, että kirjoittaja on mitä ilmeisimmin nainen ja lisäksi eestiläinen. Naiseus paljastuu, kun kirjoittaja yleistää minut kaikkiin suomalaisiin miehiin ja vieläpä toteaa englantilaiset ja ruotsalaiset miehet suomalaisia paremmiksi. Eestiläisyys paljastuu sanasta "ristiriidaisuudella" ja tietysti kehotuksesta "sen täytyis olla siperian vankilaleirilla". Niin, virolaisethan olivat lähettämässä lähimmäisiään Siperian "vankilaleireille" ja näköjään lähettäisivät edelleen. Toivotus "pieni vittumainen huora" on liikuttava, mitä ilmeisimmin kirjoittaja on oppinut lauseen joutuessaan itse sen uhriksi. Niin, lämmintä joulua myös teille heimoveljet.