Friday, January 1, 2010

Onko Helsingin Sanomat syyllinen Sellon joukkomurhiin?

Jussi Vaarala Somerolta arvioi äskettäin Sellon joukkomurhien syitä blogissaan otsikolla "Suomessa järjettömiin purkauksiin lietsova ilmapiiri". Heti kärjessä Vaarala esittää joukkomurhille seuraavanlaisen syyn:

"- Helsingin Sanomien katukylmä mentaliteetti jota se levittää - Hesarin ihmiskuva on kylmä ylpeä ylenkatsova yllättäen sivaltava joka ei menetä ylenkatsovaa kylmää pokkaansa missään tilanteessa - että olisi edes sen verran ihminen kun kylmässä ylenkatseisudessaa ei sitäkään ole"

Vaarala on oikeassa siinä, että Helsingin Sanomien kansaa ja ihmistä yleensäkin halveksuva ylimielinen "journalismi" heijastelee maamme ilmapiiriä muutenkin. Se pitää tietysti yleistää kaikkeen suomalaiseen journalismiin, jota sävyttää mistään piittaamaton valheen syvä eetos.

Täytyy muistaa, että juuri Helsingin Sanomat on se lehti, joka on kaikkein hysteerisimmin ihannoinut väkivaltaa ja vaatinut kansaa ja demokratiaa halveksien meitä liittymään Natoon, siis tarjonnut meille turvallisuusratkaisuksi laajennettua itsemurhaa.

Psykologi Jussi Särkelä julkaisi viime vuonna pamfletin "Koulumurhat", jossa hän arvioi murhanhimon syyksi esimerkiksi juuri Nato-keskustelua eli rikollisten ja väkivaltaisten ratkaisujen ihannointia.

Ibrahim teki juuri kuten Helsingin Sanomat meitä neuvoi.