Thursday, July 17, 2014

Donetskin kansanasavallan edustuston virallinen tiedote malesialaisen matkustajakoneen tuhoutumisen johdosta

DONETSKIN KANSANTASAVALLAN EDUSTUSTO, HELSINKI

Donetskin kansanasavallan edustusto on tänään esittänyt surunvalittelut Malesian suurlähetystölle Helsingissä ja ottaa osaa kaikkien omaisten syvään suruun. Vastuun onnettomuudesta kantaa Kiovan laiton kansallissosialistinen vallankumoushallitus, joka on ohjannut siviililentokoneen keskelle sotatoimialuetta ja ilmataisteluja. Matkustajakone ammuttiin alas Ukrainan armeijan hallitsemalla alueella. Vain Ukrainan armeijalla on riittävä aseistus korkealla lentävän matkustajalentokoneen pudottamiseksi. Muistutamme, että Ukrainan ilmavoimat on vastaavalla tavalla ampunut hallitsemallaan alueella alas venäläisen matkustajakoneen vuonna 2001. Malesialaisen matkustajakoneen ampuminen alas osoittaa Ukrainan armeijan olevan hallitsemattomassa sekasorron tilassa. Malesialainen matkustajakone on pudonnut Donetskin Tasavallan alueelle. Uhrien joukossa ei ole Venäjän kansalaisia. Donetskin Tasavallan armeija eristää alueen ja pyrkii toimittamaan mustat laatikot kansainväliselle ilmailukomitealle. Lähetystö tiedottaa asiasta aktiivisesti.

Lisäys: Illan aikana saatujen silminnäkijälausuntojen mukaan Ukrainan ilmavoimien hävittäjät ampuivat malesialaisen koneen alas. Donetskin Tasavallan armeijalla ei ole mitään välineitä niin korkealla lentävän koneen pudottamiseksi. Uudet tiedot ovat edelleen vahvistaneet epäilyä siitä, että Kiovan fasistijuntan tarkoituksena oli murhata Putin ampumalla hänen koneensa alas. Putinin kone ja malesialainen matkustajakone ovat varsinkin kauempaa katsottuna täysin identtiset ja myös lensivät lähellä toisiaan.

Donetskin Tasavallan lähetystön viralliset sivustot avataan osoitteessa www.donetskembassy.com ja www.novorossiyaembassy.com