Friday, July 18, 2014

Donetskin kansantasavallan edustuston tiedote no. 2 / 2014

Donetskin kansantasavallan edustusto
(Helsinki)

www.donetskembassy.com

Ajankohtaisia uutisia:

Donetskin kansantasavallan diplomaattiedustusto on perustettu Suomeen Donetskin kansantasavallan korkeimman neuvoston 16.7.2014 antamalla valtakirjalla.

Malesialaiseen matkustajakoneeseen kohdistuneen terrori-iskun kulku on varmistunut. Espanjalainen lennonjohtaja on vahvistanut havainnot kahdesta Ukrainan hävittäjästä, jotka pudottivat malesialaisen matkustajakoneen. Samaan aikaan Venäjän puolustusministeriö on vahvistanut havainnot Ukrainan armeijan BUK-ilmatorjuntalaitteen toiminnasta samalla alueella. Tämä tarkoittaa, että matkustajakoneen tuhoaminen ilmasta varmistettiin myös maasta.

Politiikan tutkija Igor Panarin katsoo, että terrori-iskun taustalla on Ison-Britannian ja Yhdysvaltain salaisten palveluiden yritykset manipuloida globaalia yleistä mielipidettä ja estää Venäjän arvovallan kasvu maailmassa. Ukrainan vallankumousjuntta ja armeija ovat täysin Yhdysvaltain ja Ison-Britannian ohjauksessa. Vihollisen tavoitteet olivat seuraavat: Venäjän presidentin koneen ampuminen alas, syyn vierittäminen Novorossijan tasavaltojen niskaan, ennenkuulumattoman aseellisen sekasorron ja kaaoksen lietsominen Venäjälle, NATO-joukkojen hyökkäys Venäjälle ja Venäjän tuhoaminen.

Tämä tarkoittaa, että kysymyksessä on Venäjää vastaan suunnattu sotilaallinen hyökkäys. Ukrainan armeija on myös aiemmin hyökännyt Venäjälle pommittamalla mm. siviilikohteita Venäjän puolella. Ukrainan armeija on pudottanut venäläisen matkustajakoneen Ukrainan alueella myös aikaisemmin vuonna 2001.

Novorossijan Tasavaltojen liittoparlamentin puheenjohtaja Oleg Tsarjov vahvistaa, että tasavalloilla ei ole hallussaan aseita eikä välineitä matkustajakoneen pudottamiseksi.

Kiovan fasistijuntan armeija on tänään hyökännyt Luganskin Kansantasavaltaan ja aloittanut siviilien joukkomurhaamisen. Vihollinen on murhannut 44 siviiliä, joukossa 1 lapsi, sekä haavoittanut 215 siviiliä, joukossa 4 lasta. Fasistijuntta pyrkii siviilikohteiden pommittamisella tuhoamaan Kansantasavaltojen kannattajat.

Fasistijuntta on pommittanut aktiivisesti siviilikohteita molemmissa tasavalloissa. Fasistijuntta on uhannut murhata kaikki tasavaltojen kannattajat viimeiseen mieheen, naiseen ja lapseen.

Donetskin Kansantasavalta perustaa oman poliisin. Tasavallan parlamentti hyväksyi lain tänään. Poliisia johtaa tasavallan sisäministeri Oleg Bereza.

Donetskin Kansantasavallan turvallisuuspalvelu KGB:n päälliköksi on nimitetty Vladimir Antjufejev, joka aiemmin johti Prinestrovian Tasavallan turvallisuuspalvelua.

Donetskin Kansantasavallan puolustusministeri, Donbassin antifasistisen rintaman komentaja Igor Strelkov ei pidä humanitaarista tulitaukoa tarpeellisena. Strelkovin mukaan malesialaisen koneen hylky on syvällä selustassa, missä onnettomuustutkijat voivat työskennellä rauhassa. Taistelutoiminta jatkuu koko rintamalla, komentaja ilmoittaa.

Valtaosa Ukrainan armeijasta on joko tuhottu, tehty toimintakyvyttömäksi tai saarrettu. Donbassin antifasistinen kansanarmeija on voittamaton. Alas Kiovan fasistijuntta!