Monday, July 28, 2014

Donetskin kansantasavallan edustuston tiedote no. 10 /2014

Donetskin kansantasavallan edustuston virallinen tiedote liittyen Evgenia Hildén-Järvenperää (sd.) koskeviin väitteisiin Suomen julkisuudessa

Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.) lausuu viime päivien keskusteluun liittyen asiassa seuraavaa 
(kommentit ovat julkaisuvapaita kokonaan tai lyhennettyinä): 

-- En koe olevani separatistien tukija, koska Itä-Ukrainan kapinalliset eivät ole separatisteja. He puolustavat omaa maataan laittoman vallankaappausjuntan aggressiota vastaan. Eihän omaa maataan talvisodassa puolustaneita suomalaisiakaan sanota separatisteiksi.

-- Ihmettelen mitä Satakunnan ammattikorkeakoulun opiskelijat vastustavat minun toiminnassani, jonka tarkoituksena on tiedottaa, mitä todella tapahtuu Donetskin ja Luganskin alueilla, jossa ihmiset ovat äänestäneet itsenäisyydestään ja irtaantumisesta Kiovan fasistijuntasta. Ilmeisesti opiskelijoilla ei ole tarpeeksi tietoa, koska tuskin kukaan haluaa tietoisesti tukea ko. alueilla tapahtuvaa kansanmurhaa.

-- Olen syntynyt Moskovassa ja olen venäläinen. Novorossija on tällä hetkellä venäläisyyden ydin. Kaikkien venäläisten ajatukset ovat siellä. Venäjällä ajatellaan, että Novorossija on Venäjän tärkein puolustusrintama länsimaiden ja Kiovan juntan aggressiota vastaan. Kiovan juntta ei ole mikään Suomen hallitus, se on laiton vallankumoushallitus ja venäläisvastainen. Kiovan juntta on heikko vallankumousjuntta, joka halveksuu parlamentarismia. Siellä valtaa pitävät äärioikeistolaiset uusnatsiryhmittymät Oikea sektori, Natsikaarti ja Vapauspuolue. Niiden iskujoukot uhkailevat, pahoinpitelevät ja vaikka tappavat ne, jotka vastustavat junttaa. Kiovan juntta pommittaa päivittäin raskailla aseilla itäisen Ukrainan siviilejä.

-- Ulkoministeri Erkki Tuomioja on sanonut, että kaikki Novorossijan vapaustaistelijat ja heidän tukijansa ovat fasisteja. Se on hyvin loukkaavaa, koska he puolustavat venäläisyyttä. Uskon että Tuomiojan näkemys ei ole SPD:n virallinen kanta, vaan hänen yksityinen mielipiteensä. Jos Tuomioja yksityishenkilönä kutsuu venäläisiä fasisteiksi ja rikollisjoukkioiksi, hänellä on siihen sananvapautensa perusteella oikeus. Mutta yhtä lailla minulla on oikeus yksityishenkilönä puolustaa maanmiehiäni ja todeta julkisuudessa, että he ovat vapaustaistelijoita.

-- YK on todennut, että Itä-Ukrainassa sotatoimien takia on kuollut jo yli tuhat ihmistä ja yli kolme tuhatta haavoittunut. Human Rights Watch on myös vahvistanut, että Kiovan hallitus ja Ukrainan armeija ovat käyttäneet Grad-ohjukset siviilejä vastaan ja ovat surmanneet useita siviilejä.

-- Yhdysvaltojen tukea Kiovan fasistien toiminnalle, erityisesti heidän käynnistämälleen kansanmurhalle, ei saa hyväksyä.

-- SDP:n järjestöpäällikkö Ari Näätsaaren mukaan puolue toteaa Ukrainasta, että sosiaalidemokraatit tuomitsevat sotilaallisen voiman käytön ja sillä uhkaamisen. Olen täysin samoilla linjoilla. Tuomitsen jyrkästi Kiovan hallituksen sotilaallisen voiman käytön ja siviilien tappamisen Donetskin ja Luganskin alueilla, sekä alueiden infrastruktuurin tuhoamisen, toisin sanoen Yhdysvaltain tukeman ukrainalaisten ja venäläisten kansanmurhan. Mielestäni on hyvä, että puolueosasto haluaisi käsitellä asiaa -- ehkä laajempi tiedotus olisi paikallaan, koska ilmeenselvästi länsimaisessa valtamediassa ei ole riittävästi tietoa ko. tapahtumista.

-- Näkemykseni ei ole ristiriidassa SDP:n linjan kanssa. Kannatan tulitaukoa ja taisteluiden keskeyttämistä. Kannatan myös lento-onnettomuuden objektiivista tutkintaa. Valitettavasti Kiovan juntta on tehnyt kaiken tämän mahdottomaksi. Laittomasti valittu presidentti Poroshenko ei esittänyt tulitaukoa vaan uhkavaatimuksen: kapinallisten on joko antauduttava kahdessa päivässä tai heidät tuhotaan. Tällä hetkellä Kiovan joukot pommittavat asutuskeskuksia itäisessä Ukrainassa, joka päivä kuolee viattomia siviilejä.

-- Olen juuri palannut lomalta Krimiltä. Tilanne siellä on ollut erittäin rauhallinen. Krimiläiset sanovat, että Krim on tällä hetkellä todennäköisesti maailman rauhallisin paikka. Paikalliset ovat hyvin isänmaallisia, lähes kaikkialla liehuvat Venäjän liput ja Pyhän Yrjön nauhat, jotka symboloivat voittoa natsi-Saksasta toisessa maailmansodassa. Aivan kaikki, joiden kanssa keskustelimme, kiittävät Venäjän presidentti Vladimir Putinia nopeasta ratkaisusta Krimin suhteen, niin että Kiovan hullu politiikka ei enää koske heitä, ottaen erityisesti huomioon sotatilanteen Itä-Ukrainassa. Krimillä pystyy katsomaan sekä ukrainalaisia että venäläisiä tv-kanavia. Ukrainassa Venäjän tv-kanavat on katkaistu. Krimillä on paljon pakolaisia Itä-Ukrainasta. Ihmiset kertovat, että Ukrainassa ihmisiä miltei siepataan kadulta ja lähetetään sotaan Donetskin ja Luganskin ihmisiä vastaan.

-- Suunnittelen lehdistötilaisuuksien järjestämistä, jotta mahdollisimman moni saisi tietoa Ukrainan sekä Donetskin ja Luganskin tapahtumista.

Terveisin Evgenia Hildén-Järvenperä (sd.) , +358 50 595 15 74