Monday, July 28, 2014

Donetskin kansantasavallan (DNR) edustuston tiedote no. 9 / 2014

Donetskin kansantasavallan (DNR) edustusto Helsingissä tiedottaa:

Kapinalliset ovat onnistuneet menestyksekkäästi motittamaan tuhansia vihollisen sotilaita Venäjän rajan tuntumaan. Kyse on vihollisen 79. maahanlaskuprikaatin joukoista. Motti on kypsä. Ruokaa ei ole eikä ampumatarvikkeita, eikä varsinkaan taistelutahtoa. Vihollisen sotilaat kokevat olonsa turhaksi ja haluavat pois. Haavottuneita evakuoidaan Venäjälle. Karkuruus ja antautumishalut ovat yleistyneet voimakkaasti. 

DNR:n armeijan poliittisen osaston päällikön Igor B. Ivanovin tiedote sotavankien kohtelusta: Vihollinen hyökkää lujasti suurella voimalla. Kaikki vihollisen hyökkäysyritykset on torjuttu. Erityisesti itäisen Shahtrjorskin alueella vihollisen tappiot ovat suuret. Ukrainan armeijan sotilaat karkaavat joukoittain Venäjän puolelle. Fasistijuntta uhkailee antautuvia sotilaitaan väittämällä, että vapaustaistelijat kiduttavat heitä. Rintaman komentaja Igor Strelkov on antanut käskyn siitä, miten sotavankeihin suhtaudutaan. Tämä liityy laajenevaan haluttomuuteen Ukrainan armeijan piirissä sotia omaa kansaa vastaan. Monet kieltäytyvät noudattamasta juntan rikollisia käskyjä. Strelkov kieltää avaamasta tulta niitä Ukrainan armeijan sotilaita tai ryhmiä vastaan, jotka ovat nostaneet valkoisen lipun. Kapinalliset noudattavat Geneven sopimuksia sotavankien käsittelyssä. Sotavankien teloitukset, kidutukset ja pahoinpitelyt on kielletty. Sotavangeille annetaan kolme vaihtoehtoa: palata kotiin, liittyä DNR:n kapinallisiin tai siirtyä Venäjälle pakolaisina. Katso Novorossijan tasavallan television uutisreportaasi aiheesta tänään: 


     
Kapinalliset ovat vallanneet takaisin Shahtjorskin, joka sijainti Donetskin ja Luganskin välillä on strategisesti tärkeä.

Kapinalliset ovat aloittaneet menestyksellisen partisaanisodan selustassa. Tänään 28.7. aamuyöllä Berdjanskin kaupungissa ammuttiin vihollisen turvallisuuspoliisin SBU:n päämajaa singolla.

Kapinalliskomentaja Aleksei Mozgovoin esikunta tiedottaa: 25.-27.7. aikana Lomovatkin luona 6 kapinallista pysäytti vihollisen kolonnan, jossa oli 3 miehistönkuljetusvaunua, tankki ja kuorma-autoja. Viholliset kääntyivät takaisin. 26.7. omat kranaatinheittimet ja kasakoiden tykistö tuhosi vihollisen linnoitteet Pervomaiskojen luona. Taistelun tulokset kahden vuorokauden aikana: Pervomaiskojen suunnalla tuhottiin 3 kuormuria, 4 miehistönkuljetusvaunua ja 2 tankkia, 1 ammusvarasto. Komissarovskissa tuhottiin 1 tankki, 3 miehistönkuljetusvaunua ja 1 kuormuri. Vihollinen menetti yli 100 miestä elävää voimaa. Kapinallisten tappiot: 2 haavoittui lievästi. Ei kaatuneita. Kapinalliset eivät vetäytyneet. 

Gorlovkissa fasistijuntta jatkaa asuintalojen pommittamista ja siviilien hillitöntä murhaamista.

Ukrainalaiset mielenosoittajat vastustavat nuorison värväystä fasistijuntan armeijaan. Ukrainalaiset junttaa vastustavat mielenosoittajat ovat sulkeneet teitä ja aikovat järjestää mielenosoituksia Kiovassa.

Moskovassa on suurmielenosoitus Novorossijan liittotasavallan tueksi 2.8.

Donbassin kansanarmeija on voittamaton! Alas Kiovan fasistijuntta!

Seuraa Novorossijan television lähetystä suorana: