Sunday, July 20, 2014

Donetskin kansantasavallan edustuston tiedote no. 4 /2014

Donetskin kansantasavallan edustusto Helsingissä tiedottaa: 

Politologi Sergei Markovin mukaan Kiovan fasistijuntta käyttää matkustajakoneen pudottamista konfliktin eskaloimiseen tavoitteena Venäjän presidentin Vladimir Putinin syrjäyttäminen, mikä on Yhdysvaltain tukeman Kiovan fasistijuntan sotilaallisen aggression tärkein tavoite. Kiovan fasistijuntta on jo vaatinut NATO-maita hyökkäämään Venäjälle. Yhdysvallat valmistelee hyökkäystä Krimille. Vain Kiovan fasistijuntalla oli kaikki sotilaalliset ja poliittiset edellytyksen matkustajakoneen tuhoamiselle. Kiovan fasistijuntan hyökkäykset Donbassiin on tukahdutettu, eikä juntalla ole mitään strategiaa Luganskin ja Donetskin valtaamiseksi. Kiovan fasistijuntan loppu koittaa syksyyn mennessä, siksi juntalla on kiire terrorisoida siviiliväestöä. Kiovan fasistijuntta on jo käyttänyt keinonsa loppuun, nyt se käy neuvotteluita NATO-maiden kanssa uusien aseiden ja ohjeiden saamiseksi.

Ukrainan pääsyyttäjä Vitali Jarema vahvistaa, että kapinallisten käytössä ei ole ollut aseita yli 10 km korkeudessa lentävän matkustajakoneen pudottamiseen. Kapinallisilla ei ole BUK-ilmatorjuntajärjestelmiä.

Novorossijan Tasavallan liittoparlamentin puhemies Oleg Tsarjov sanoo, että Kiovan fasistijuntta käyttää hirviömäistä terroritekoaan (malesialaisen matkustajakoneen pudottaminen) tekosyynä Novorossijan siviiliväestön kansanmurhan jatkamiselle. Kiovan fasistijuntta syyttää oman maansa vapaudesta taistelevia Novorossijan vapaustaistelijoita terroristeiksi erilaisten perättömien verukkeiden avulla. Vale-Petro (laittomasti valittu fasistijuntan päämies Poroshenko) tietää hyvin, että Kiovan fasistijuntta ei osaa muuta kuin murhata siviilejä, bluffata ja valehdella. Siksi vale-Petro kiirehtii murhaamaan lisää siviilejä. Kiova ei ole ehdottanut Novorossijan Liittotasavallalle tulitaukoa, sen sijaan Kiova uhkasi murhata kaikki Donbassin siviilit viimeiseen mieheen, naiseen ja lapseen, mikäli Tasavallat eivät antaudu ehdoitta. Fasistijuntta uhraa hirviömäisille ja mielisairaille päämäärilleen paitsi Ukrainan, Venäjän, Novorossijan, myös Malesian, Hollannin ja muiden maiden kansalaisten verta. Kiovan fasistijuntta on vaarallinen paitsi Donetskin ja Luganskin asukkaille, myös koko maailmalle. Vaadimme Kiovan fasistijunttaa lopettamaan siviilien teurastamisen Donbassissa.

Suomen tullin takavarikoima aselasti todistaa, että Kiovan fasistijuntta suunnitteli terrori-iskua siviilikohdetta vastaan jo kesäkuussa, Donetskin Kansantasavallan virallinen edustaja Johan Bäckman sanoo Rossija24-televisiokanavalle. Suomen tulli on käynnistänyt rikostutkinnan laittomista ilmatorjuntaohjuksista, jotka olivat matkalla Kiovan fasistijuntalle. Suomen ja Venäjän naapurussopimus kieltää aseistuksen toimittamisen juntalle. Suomen tullin takavarikoitua ohjukset joutui fasistijuntta käyttämään hävittäjiä matkustajakoneen pudottamiseen. Katso video:

Novorossijan Kansanrintama laatii oman historian oppikirjan. Novorossijan Kansanrintama neuvotteli puhemies Oleg Tsarjovin johdolla historian oppikirjan ensimmäisestä osasta, joka on omistettu Donbassin alueen historiaan muinaisen Venäjän osana. Oppikirja auttaa Novorossijan lapset tuntemaan itsensä osaksi suurta venäläistä sivilisaatiota, kasvattamaan isänmaanrakkautta synnyinseutuun sekä tuntemaan ylpeyttä uudesta valtiosta. Donbass on muinainen venäläisen sivilisaation puolustusasema, missä lyötiin kasaarit 600-luvulla, mongolit Kalka-joen taistelussa 1200-luvulla, liettualainen pakanavaltio ja kaksi kertaa Donbassiin hyökänneet saksalaiset. Oppikirjan laatii historioitsija Jevgeni Spitsin. Novorossijan Kansanrintama järjestämään keskustelutilaisuuteen osallistui Izborskin klubin asiantuntijoita ja Venäläinen kevät -uutissivuston toimittajakuntaa.
Lisätietoja antavat Donetskin kansantasavallan edustajat Suomessa:

Edustaja Johan Bäckman, +358 40 763 57 88
Tutkija Petri Krohn, +358 44 055 22 85
Lehdistösihteeri Evgenija Hilden-Järvenperä, +358 50 595 15 7