Sunday, March 16, 2014

EI ASKELTAKAAN TAAKSE. Johan Bäckman Krimin kansanäänestyksen tarkkailijana, osa 4.

Tänään tapahtui jotakin todella merkittävää: maailmanhistoria muutti suuntaa. Myös suuri Venäjä on vaihtanut kurssia. Russofobit tärisevät kauhusta. Venäjää pitää käsitellä nyt hieman eri tavalla. Länsimedia ja länsimaiset toimittajat puhkuvat russofobista raivoaan. Länsimaiset "Venäjän tutkijat" ovat viimeistään tänään tajunneet olleensa aina väärässä. Vieläkin muutamat Yhdysvaltain ja Naton palveluksessa olevat suomalaiset Venäjän tutkijat ja journalistit jaksavat jankuttaa rusofobista jargoniaan, mutta pian se loppuu. He eivät enää usko siihen itsekään. Venäjä on vapauttanut itselleen vuosisataisen venäläisen pyhän maan, Krimin niemimaan, ja liittää sen itseensä huomenna. Venäjä, Venäjä, Venäjä, kaikui tänään Simferopolissa ja kaikkialla Krimillä. Koko maailma huutaa: Venäjä, Venäjä, Venäjä! Kaikkialla kiehuu venäläisyys. Venäjän kansa on nyt noussut ja kulkee vain eteenpäin. Ei askeltakaan taakse! Hyvä ystäväni professori Igor Panarin kirjoitti tänään: "Tänään Venäjä on muuttunut toiseksi voitettuaan pahuuden taistelussa Krimin kansan puolesta!!! Hurraa!!! 93 prosenttia krimiläisistä äänesti Venäjään liittymisen puolesta! Sitä paitsi tasan 70 vuotta sitten, 16. maaliskuuta vuonna 1944, Neuvostoliiton korkein sodanjohto määräsi aloitettavaksi Krimin vapautuksen fasismista." Katso kuvaamani video hetki sitten Simferopolin keskustassa, venäläinen kansa juhlii vapautettua Krimiä:
Tänään palasin vaalihuoneille illalla ja siirryin nopeasti kansainvälisten vaalitarkkailijoiden tiedotustilaisuuteen. Useiden eri maiden asiantuntijat, joukossa useita meppejä, kansanedustajia eri maista, politiikan tutkijoita ja asiantuntijoita, totesivat Krimin kansanäänestyksen kansainvälisen oikeuden mukaiseksi ja Ukrainan sekä Krimin perustuslakien mukaiseksi. Ihmettelen, mihin Suomen valtioneuvosto perustaa tänäisen väitteensä Krimin vaalien "laittomuudesta". Odotan todisteita ja perusteluita. Ei kansalle voi valehdella loppumattomasti: Krimin kansanäänestys on myös Ukrainan perustuslain mukainen. Putin muistutti Krimin vaalien laillisuudesta juuri äsken puhelimessa myös Obamalle. Odotan, että Sauli Niinistö toteaa Krimin vaalit laillisiksi. Muuten Niinistö ei tietenkään voi olla Suomen presidentti. Ei kai ihminen voi elää valheessa, presidenttikään.

Odotetusti suuri enemmistö krimiläisistä äänesti tänään Venäjään liittymisen puolesta. Tästä länsimaatkaan eivät ole eri mieltä. Rikkomuksia ei löytynyt. Hyvä ystäväni Vitali Milonov lausui tänään medioille, että näin puhtaita vaaleja ei ole entisen Neuvostoliiton alueella järjestetty sitten vuoden 1991. Puuttuu vain Sanomatalon siirtyminen venäläisomistukseen ja russofobien heittäminen kadulle. Sekin on tärkeä geopoliittinen tapahtuma, Erkon sodan lopullinen päätös. Muistakaa mitä kaikkea pahaa Helsingin Sanomat on saanut aikaan, Bobrikovin murha mukaan luettuna. Mutta nyt se on taloudellisessa ja myös moraalisessa konkurssissa. Sillä tänään Krimin kansa päätti: Suomi ei mene koskaan Natoon. Mitäs siihen sanot Olli Kivinen? Vielätkö jaksat mielisairasta jankutustasi? Tämä oli lopullinen isku Sanomatalon iljettäville russofobeille. Kyllä nyt Max Jakobson käännähti haudassaan, heh!

Katso ottamani kuvat Simferopolin kansainvälisestä lehdistötilaisuudesta ja vaalin tuloksien julkistamisesta tänään. Niin ja heh, mites ne Venäjän vastaiset pakotteet? Hah hah haa!