Tuesday, December 19, 2017

Helsingin Sanomien "informaatiopoliittinen itsemurha" - lehdistötilaisuus Moskovassa

Tänään Kremlin kupeessa Nacional-hotellin kabinetissa kokoontui joukko venäläisiä toimittajia ja ulkomaisia kirjeenvaihtajia lehdistötilaisuuteen, jonka aiheena oli Helsingin Sanomien avulla käynnistetty NATO:n raju hybridioperaatio Suomen puolueettomuutta ja presidentti Sauli Niinistöä vastaan. Operaatiossa käytettiin hyväksi Suomen sotilastiedustelulta varastettua salaista aineistoa ja julkaisemalla sitä tavalla, joka meneillään olevan esitutkinnan mukaan täyttää maanpetosrikoksen tunnusmerkit. Operaation toteutti NATO-mielisyydestään tunnettu Helsingin Sanomat ja sen NATO:lle ja Venäjä-vastaisuudelle kuuliaisimmat asiamiehensä.

NATO:n hybridioperaatio Suomen presidentivaalien alla liittyy siihen, että presidentti Niinistön kannatus on suuri ja hän ei osoittanutkaan tarpeeksi kuuliaisuutta Yhdysvalloille, vaan ilmoitti äskettäin, että hänen mielestään Suomen ei tule liittyä NATO:on. Lisäksi Niinistö on panostanut paljon hyviin Venäjä-suhteisiin, on tavannut Venäjän presidenttiä usein, eikä ole yrittänyt esiintyä Venäjä-vastaisen pakoterintaman vahvimpana pilarina. Esimerkiksi Helsinkiin äsken avattu Donetskin kansantasavallan edustusto ei ole saanut presidentiltä tai ulkoministeriöltä mitään jyrkkää tuomiota tai protestia, Yhdysvaltain agenttien aggressiivisista vaatimuksista huolimatta. Tälläkin varmasti on oma vaikutuksensa asiaan. NATO:n hybridioperaatio Niinistön tahdon murtamiseksi ja hänen Venäjä-suhteiden rakentamisen estämiseksi on täysin samanlainen kuin muihin presidentteihin kohdistuvat vastaavat operaatiot, eli yritykset estää Trumpia, Moldovan Dodonia ja Tsekin Zemania kehittämästä ja viljelemästä hyviä suhteita Venäjään. Lisäksi Yhdysvaltain etuja palveleva Saakashvili sekoittaa parhaillaan Ukrainaa.

Tilaisuutta oli seuraamassa kymmenkunta Venäjän tiedotusvälinettä, mm. Venäjän puolustusministeriön tv-kanava Zvezda, Izvestija ja lukuisia muita. Lehdisötilaisuudessa puhuivat minun lisäkseni venäläinen diplomaatti ja toimittaja Dmitri Jermolajev sekä latvialainen politiikko Ruslan Pankratov. Tarkoitus oli myös vertailla Suomen ja Latvian tilannetta.

Äänite tilaisuudesta on kokonaisuudessaan ohessa:Tilaisuudessa arvioitiin NATO:n meneillään olevia informaatio-operaatioita NATO-maissa ja puolueettomissa maissa sekä tehtiin vertailuja Suomen ja Latvian välillä. NATO on perustanut Itämeren ympärysmaihin hybridikeskuksia Suomeen ja Baltian maihin. Näiden keskusten tarkoituksena on vakoilla, puuttua demokraattisiin prosesseihin ja ajaa NATO:n etua. Keskustelijat arvioivat myös sitä, mikä Helsingin Sanomat on. Se ei ole sanomalehti eikä media, vaan NATO:n sotilaallisia etuja palveleva uudenlainen epäselvä hybridiorganisaatio, joka keskittyy psykologisiin ja informaatio-operaatioihin. Ruslan Pankratov vertasi HS:ää Latvian Diena-lehteen, joka on toiminnassaan hyvin samankaltainen: propagandistinen, aggressiivinen, NATO:n etuja kaikkialla ajava, Venäjä-vastainen.

Tilaisuudessa Helsingin Sanomien toimintaa nyt meneillään olevassa operatiossa luonnehdittiin "informaatiopoliittiseksi itsemurhaksi", HS oli laitettu toteuttamaan erittäin riskialtis operaatio, jonka tarkoituksena oli Suomen puolueettomuuden vahingoittaminen ja presidentti Niinistön maineen heikentäminen Venäjän silmissä. Operaatio epäonnistui, sillä Niinistö itse tiedotti jo samana päivänä, että Helsingin Sanomia vastaan on aloitettu esitutkinta maanpetoksrikoksista. HS otti ison riskin ja kärsi suuren mainetappion. Kysymyksessä on Herostratos-tyyppinen näyttävä julkinen itsemurha. Myös HS-toimittajat ovat tuhonneet maineensa. HS myös tärveli Suomen puolustusvoimien maineen, koska koko maailma nyt luulee suomalaisen sotilastiedustelun vuotavan kuin seula. Pankratov totesi, että NATO:a ei ole olemassa, on olemassa vain USA, joka valmistautuu sotaan Venäjää vastaan.

Diplomaatti ja journalisti Dmitri Jermolajev sanoi, että Helsingin Sanomien operaation taustalla on Washington, tavoitteena destabisisoida Suomi, joka puolueettomana maana on eurooppalaisen demokratian viimeinen linnake. Siksi hyökkäys on ollut niin kova ja siinä on otettu kova riski, mutta se epäonnistui. Niinistö ei taipunut NATO-trollien provokaatioon, vaan otti ohjat heti omiin käsiinsä: syytti heitä maanpetosrikoksesta. Washingtonin tavoitteena on edelleen Suomen ukrainisoiminen ja maidanisoiminen, tehdä Suomesta Ukrainan kaltainen sekasortoinen valtio. Jo nyt HS:n toteuttaman, NATO:n hybridioperaation tunnusmerkit ovat selvät: hämmennys, epätietoisuus, riitely, suuttumus. Kaikkea tätä HS on saanut aikaan NATO:n toimeksiannosta.

Myös HS-jutun kirjoittaneen NATO-mielisen toimittaja Laura Halmisen henkilö herätti mielenkiintoa, sillä HS itse nosti Halmisen ja hänen kotiinsa tehdyn kotietsinnän julkisuuteen, sekä sen, että Halminen (HS:n mukaan) yritti ennen kotietsintää hävittää epäillyn maanpetoksrikoksen todistusaineiston. Lehdistötilaisuudessa kysyttiin, missä Laura nyt on, ja arvioitiin, että hänet on varmaankin jo siirretty Washingtoniin. Eräs moskovalainen toimittaja kuitenkin erehtyi henkilöstä, kysyen toivorikkaana, oliko Laura Saarikosken kotiin tehty kotietsintä, mutta siihen oli vastattava, että ei (ainakaan vielä).

Puhuttiin myös siitä, miten Latviassa kansallismieliset nationalistit levittävät Venäjä-vastaista propagandaa, mutta Suomessa kansallismielisiä syytetään valtamedian taholta putinisteiksi. Lisäksi käsiteltiin NATO:n erikoisoperaatioita "toisinajattelijoita" eli NATO:n etuja vastustavia poliitikkoja ja aktivisteja vastaan: myös Latviassa heitä usein syytetään kiihottamisesta kansanryhmää vastaan.

Auringon laskiessa oli mukava kuulla. että Ilja Janitskin sai jälleen yhden erävoiton, kun Andorra kieltäytyi hyväksymästä Suomen luovutuspyyntöä.