Saturday, December 30, 2017

Donetskin kansantasavallan koululaiset lähettivät suomalaisille lapsille satoja onnittelukortteja - jaetaan eri puolilla Suomea


Donbassin itsenäistyneiden kansantasavaltojen alueella asuu melkein yhtä paljon ihmisiä kuin Suomessa. Elämä on valtaosin normalisoitu, lapset käyvät koulua, nuoret yliopistoja ja aikuiset töissä, infrastruktuuria normalisoidaan ja uusi valtionpankki on toiminnassa, mutta Ukraina jatkaa edelleen kansanmurhapolitiikkaansa Donbassin siiivliväestöön kohdistuvien terroripommituksien muodosssa. Myös Suomen hallitus tukee näitä Ukrainan terroripommituksia pitämällä yhteyttä tynkä-Ukrainan vallankumouskoplan laittomiin edustajiin ja ylläpitämällä perusteetonta ja Suomelle vahingollista sanktiopolitiikkaa Venäjää vastaan. Donetskin kansantasavallan koululaiset Shahtjorskin, Debaltsevon, Donetskin, Makejevkan, Snezhnojen, Kirovskojen, Harzyskin, Enakijevon, Torezin ja Amvrosijevskin kaupunkien kouluista ovat lähettäneet Suomen Tasavallan lapsille satoja onnittelukortteja Uudelle Vuodelle 2018. Onnittelukortit on taidokkaasti piirretty ja askarreltu ja lapset ovat myös opetelleet niitä varten jonkin verran suomea. Onnittelukortit jaetaan suomalaisille koululaisille eri puolella Suomea. Ohessa on esimerkiksi Shahtjorskin kaupungin lukion viidennen luokan oppilaiden onnittelukirje Suomen koululaisille:

Vastaavasti suomalaiset koululaiset ovat tehneet onnittelukortteja Donetskin kansantasavallan koululaisille. Suomalaisten tekemät kortit on toimitettu Donetskiin ja jaetaan siellä koululaisille. Onnittelukorttien vaihdon Suomen ja Donetskin Tasavaltojen koululaisten välillä on järjestänyt Donetskin kansantasavallan ulkoministeriö (MID DNR) ja Donetskin kansantasavallan virallinen edustusto Helsingissä. Kiitos kaikille mukana olleille hyvistä järjestelyistä! Ohessa valikoima kuvia Donetskin kansantasavallan koululaisten Suomen Tasavallan koululaisille lähettämistä onnittelukorteista. Hyvää ja rauhallista uutta vuotta kaikille. Eläköön Suomen ja Donetskin kansantasavallan välinen ystävyys!