Wednesday, July 1, 2015

Venäjällä oikeus irtisanoa naapuruussopimus -- Suomi rikkoo kansainvälisiä sopimuksia ja periaatteita estämällä Venäjän osallistumisen Etyj-kokoukseen

Suomi rikkoo kansainvälisiä sopimuksia ja periaatteita estämällä Venäjän osallistumisen Etyj-kokoukseen. Se on vakavin kansainvälisen oikeuden loukkaus Suomen taholta toisen maailmansodan jälkeen ja ehdottomasti historian törkein Venäjä-vastainen provokaatio. Venäjällä on oikeus koviin vastatoimiin, kuten naapuruussopimuksen irtisanomiseen. Etyj-järjestö on olemassa kriisien ratkaisemista varten ja juuri siksi sanktiot eivät päde Etyj-kokouksiin. Suomi rikkoo törkeästi Etyj:n periaatteita. 

Ydinkohtia Venäjän ulkoministeriön äskettäin antamasta tiedotteesta: Suomi vahingoittanut suhteita Venäjään kieltäytymällä noudattamasta kansainvälisiä velvoitteitaan Etyj-kokouksen järjestämisessä. EU-sanktiolista ei koske Etyj-kokouksia. Venäjä ei lähetä delegaatiotaan Helsinkiin. Etyj-kokoukseen tulee Venäjän lähetystön edustaja. Suomen suurlähettiläälle luettu tänään ns. madonluvut Moskovassa.

Lisäys: Suomella ei ole oikeutta järjestää Etyj-kokousta ilman Venäjää. Soinin moka voi johtaa Etyj:n hajoamiseen ja Ukrainan kriisin eskaloitumiseen. 

Tänään Govorit Moskva eli Moskova puhuu -radioaseman suorassa lähetyksessä pääsin heti tuoreeltaan kommentoimaan Suomen ulkoministeriön järkyttävää päätöstä kieltää Venäjän delegaation johdolta pääsy Etyj-juhlakokoukseen Helsinkiin. Päätös on törkeä ja täysin häikäilemätön kansainvälisen oikeuden rikkomus, koska mahdolliset EU-sanktiot eivät mitenkään estä Etyj-kokoukseen osallistumista. Suomi siis rikkoo kansainvälisiä velvoitteitaan Etyj-kokouksen järjestäjämaana. Sitä paitsi EU:n asettamat sanktiot ovat sinälläänkin laittomia, koska niillä ei ole kansainvälisen yhteisön eli YK:n hyväksyntää. Koko pakoterintama on laiton. Huomautin radiossa myös, että aikaisemmin Suomi suhtautui viikkojen ajan ajatukseen Venäjän delegaation vierailusta myönteisesti, mutta USA:n kongressin puhemiehen Boehnerin vierailun aikana tehtiinkin äkkiä kielteinen päätös. On selvää, että taustalla on USA:n painostus. Tämä likainen temppu vahingoittaa Suomea ja suomalaisia selvästi ja osoittaa, että Niinistö ja Soini ovat sitenkin USA:n ja NATO:n selkärangattomia marionetteja, jotka tekevät aina sen mitä Washington käskee. Korostan vielä, että kyse on räikeästä kansainvälisen oikeuden ja myös Etyj:n periaatteiden rikkomisesta. Tässä siis jatkoa pitkään listaan Suomen viime aikoina tekemistä kansainvälisten sopimusten loukkauksista: Pariisin rauhansopimuksen rikkominen ostamalla saksalaisia tankkeja ja laajentamalla Suomen puolustusvoimien toimintaa ulkomaille, lukuisien kansainvälisten sopimusten törkeät rikkomukset ja rikokset erilaisten aseiden laittomalla viennillä Kiovan juntalle, joka käyttää niitä Donbassin siviilien joukkomurhaamiseen jne. Tämä osoittaa, että Suomen ulkopoliittinen johto vihaa omaa kansaansa ja tekee kaikkensa sen polkemiseksi joka käänteessä. Venäjän reaktio Etyj-kieltoon on odotettu: Suomen käytöstä on pidetty törkeänä. Venäjä ilmoitti heti, että koko delegaatio peruu matkansa. Venäjän ulkoministeriö myös vahvisti, että Suomen toiminta rikkoo jälleen kerran karkeasti kansainväisiä sopimuksia. Olen jo aikaisemminkin huomannut, että Suomen ulkoministeriön tiedot kansainvälisen oikeuden velvoitteista ovat kehitysmaatasolla, mutta ihan uusi juttu on rikkoa Etyj:n periaatteita kieltämällä osallistuminen Etyj-juhlakokoukseen. Soini todisti, että hän ei ole mitään muuta kuin Washingtonin selkärangaton marionetti, joka tuhosi Kekkosen perinnön kertarysäyksellä. Soini on kuin onkin osoittanut olevansa se mistä häntä epäiltiin: lipevä populisti ja iljettävä opportunisti, joka on aina valmis polkemaan Suomen kansan etua, kunhan vaan saa palvoa NATO-aurinkoa. Venäjällä on nyt oikeus koviin vastatoimiin, tunteehan diplomatia vastavuoroisuuden periaatteet. Vastatoimet voivat olla yllättävänkin rajut, erityisesti kun otetaan huomioon Suomen toiminnan törkeys ja häikäilemättömyys. Vastuun Etyj-kokouksen pilaamisesta kantaa ennen kaikkea Kanerva, jonka pitäisikin tehdä johtopäätöksensä.