Friday, May 13, 2022

Venäjän kanta Suomen Nato-jäsenyyteen: sensuroimaton teksti

Kiinnostaako Venäjä? Tilaa mielenkiintoista tietokirjallisuutta suomeksi edullisesti osoitteesta kirjatilaus@protonmail.com 


Venäjä on antanut 12.5. virallisen vastauksen Suomen laittomalle Nato-jäsenyysaikomukselle. Lisätty: Kremlin tiedote 14.5. Putinin ja Niinistön välisestä keskustelusta. Koska Suomen valtamedia levittää jatkuvasti väärää tietoa, mm. virheellisiä väitteitä ja suomennoksia Venäjän lausunnoista, tai siteeraa niitä hyvin valikoidusta tai ei ollenkaan, ohessa suomennos Venäjän vastauksesta kokonaisuudessaan. Lisäksi suomennos Kremlin tiedotteesta. Mainittakoon, että Venäjän vastauksessa mainitut Pariisin rauhansopimus 1947 ja Naapuruussopimus 1992 ovat molemmat voimassa olevaa lainsäädäntöä ja kansainvälistä oikeutta, jota Suomen pitää noudattaa. Valtioneuvoston kanslia on Naton ohjauksessa jo vuodesta 2015 järjestänyt Suomen lehdistöön ulkoa ohjatun kampanjan, jonka mukaan Suomessa Pariisin rauhansopimus 1947 ei olisi voimassa. Mainittakoon, että Suomi lisäksi estää internet-sivuja blokkaamalla suomalaisia lukemasta kyseistä Venäjän virallista kantaa sen alkuperäisessä muodossa mm. Venäjän ulkoministeriön nettisivuilta ja muilta sivuilta. Venäjän lausunto Suomen Nato-jäsenyyteen on kokonaisuudessaan seuraavassa: 


[KREMLIN TIEDOTTEEN ALKU]

Puhelinkeskustelu Suomen presidentin Sauli Niinistön kanssa

Vladimir Putin kävi Suomen aloitteesta puhelinkeskustelun tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa.

14. toukokuuta 2022 14:45

Suomen johdon ilmoittamasta aikeesta hakea NATO-jäsenyyttä vaihdettiin avoimesti mielipiteitä.

Vladimir Putin korosti, että perinteisen sotilaallisen puolueettomuuspolitiikan hylkääminen olisi virhe, koska Suomen turvallisuuteen ei kohdistu mitään uhkia. Tällainen muutos maan ulkopoliittisessa suunnassa voi vaikuttaa kielteisesti Venäjän ja Suomen suhteisiin, joita on jo vuosia rakennettu hyvän naapuruuden ja yhteistyökumppanuuden hengessä molempien osapuolten hyödyksi.

Johtajat keskustelivat myös Ukrainan tilanteesta. Vladimir Putin arvioi Venäjän ja Ukrainan edustajien välistä neuvotteluprosessia, jonka Kiova itse asiassa keskeytti, koska se ei osoita kiinnostusta vakavaan ja rakentavaan vuoropuheluun.

[KREMLIN TIEDOTTEEN LOPPU]

Lähde: http://kremlin.ru/events/president/news/68409[VENÄJÄN LAUSUNNON ALKU]

Venäjän federaation ulkoministeriö

Nro 999-12-05-2022

12.05.2022 klo 13:35

Venäjän ulkoministeriön lausunto Suomen Nato-jäsenyydestä

Presidentti Sauli Niinistön ja pääministeri Sanna Marinin tämänpäiväinen lausunto Suomen Natoon liittymisen puolesta on radikaali muutos Suomen ulkopolitiikassa. 

Sotilaallinen liittoutumattomuuspolitiikka on ollut vuosikymmeniä Pohjois-Euroopan alueen vakauden perustana, tarjonnut luotettavan turvallisuustason Suomen valtiolle ja ollut vankka perusta molempia osapuolia hyödyttävän yhteistyön ja kumppanuussuhteiden rakentamiselle maidemme välillä, missä sotilaallisen tekijän rooli on minimoitu olemattomiin. 

Sekä Venäjän vakuutukset vihamielisten aikeiden puuttumisesta Suomea kohtaan että maidemme välisen hyvän naapuruuden ja molempia osapuolia hyödyttävän yhteistyön pitkä historia eivät kuitenkaan ole vakuuttaneet Helsinkiä sotilaallisen liittoutumattomuuspolitiikan ylläpitämisen eduista. 

Naton jäsenmaat ovat ponnisteluillaan saaneet Suomen vakuuttuneeksi siitä, että liittouman jäsenyydelle ei ole vaihtoehtoa. Naton tavoite on selvä: jatkaa laajentumista Venäjän rajoille ja luoda vielä yksi rintama Venäjän sotilaalliseen uhkaamiseen. Mutta miksi ihmeessä Suomen pitäisi muuttaa alueensa sotilaallisen vastakkainasettelun rajamaaksi Venäjän kanssa, kun Suomi samalla menettää itsenäisyytensä omissa päätöksissään? Historia näyttää. 

Venäjä on toistuvasti todennut, että on Suomen ja sen kansan tehtävä valita keinot kansallisen turvallisuuden varmistamiseen. Mutta Helsingin täytyy ymmärtää nykyisen askeleen seuraamukset ja vastuu siitä. Suomen liittäminen Natoon aiheuttaa vakavaa vahinkoa kahdenvälisille venäläis-suomalaisille suhteille, jotka ylläpitävät vakautta ja turvallisuutta Pohjois-Euroopan alueella. Venäjän on pakko ryhtyä sekä sotilasteknisiin että muunluonteisiin vastatoimiin estääkseen kansalliselle turvallisuudelleen tältä osin nousevat uhat.

Natoon liittyminen rikkoo myös suoraan Suomen kansainvälisoikeudellisia velvoitteita, ensisijaisesti vuoden 1947 Pariisin rauhansopimusta, joka velvoittaa osapuolet olemaan solmimatta liittoutumia tai osallistumatta toisiaan vastaan ​​suunnattuihin koalitioihin, sekä vuoden 1992 sopimus Venäjän ja Suomen välillä suhteiden perusteista, joka määrää osapuolet pidättymään voimankäytöstä tai sillä uhkaamisesta toisen osapuolen alueellista koskemattomuutta tai poliittista riippumattomuutta vastaan, ja olemaan käyttämättä tai sallimatta alueensa käyttöä aseelliseen aggressioon toista osapuolta vastaan. Tosin jos länsiyhteisön nykyinen välinpitämättömyys kansainvälistä oikeutta kohtaan otetaan huomioon, mainitunkaltainen käytös on kylläkin sääntö. 

Reagoimme tilanteen edellyttämällät tavalla. 

[VENÄJÄN LAUSUNNON LOPPU]

Lähde: https://mid.ru/ru/foreign_policy/news/1812971/

OLETKO KIINNOSTUNUT VENÄJÄSTÄ? 

Tilaa mielenkiintoisia ale-kirjoja edullisesti! 

TILAUKSET: kirjatilaus@protonmail.com

SAATAVANA SEURAAVAT KIRJAT: 

ENNAKKOTILAA NYT: Matti Rossi: RAUNIOISTA NOUSEE DONBASS (2. painos) erikoistarjous 10e/kpl.

Suosittu "HYBRIDISODAT"-kirja nyt saatavana! Venäläisen professorin perusteellinen katsaus Venäjän ja lännen konfliktin historiaan! 10e/kpl. 

ODOTETTU UUSINTAPAINOS: Nikolai Starikov: "STALIN JA SUOMI". Kaikki mitä Stalin ja Venäjän keisarit ennen sitä ajattelivat Suomesta. TARJOUS 5e/kpl. 

Englanninkieliset julkaisut: Jon HELLEVIG: "EU's Infowar on Russia: Putting in Place a Totalitarian Media Regime and Speech Control" & Agneta NORBERG: "The North: A Platform for Warfare Against Russia". 5e / kpl. 

Venäjänkielinen julkaisu: Сергей ВЕРИГИН и др. "Загадки Сандармоха. Часть I: Что скрывает лесное урочище". 5e / kpl. 

NYT SAATAVANA! "ITÄ-KARJALAN KANSANMURHA". Suomen ja Venäjän sotahistorian salaisuuksia. Totuus Itä-Karjalan keskitysleireistä jatkosodan aikana. Miksi Venäjä nosti Suomea vastaan kansanmurhasyytteet jo 2020? Mistä Suomen ja Venäjän historiakiistoissa on kysymys? VAIN 5e/kpl. 

ODOTETTU UUSINTAPAINOS! "TRUMPIN PALUU JA NATON HAJOAMINEN" VAIN 5e/KPL! Totuus uudesta maailmanjärjestyksestä, sotilasliitto Naton kriisistä ja Trumpin paluusta politiikkaan. 

PARAS KUVAUS SUOMEN POLIITTISESTA JÄRJESTELMÄSTÄ: DOSENTTI BÄCKMANIN "VAALIVILPPI SUOMESSA" 2. PAINOS EDULLISESTI VAIN 5e/kpl! Näin Suomi väärentää vaaleja ja kieltää vaalitarkkailun. 100 tapaa vääristellä vaalitulosta Suomessa. 

NYT SAATAVANA OLEVAT KIRJAT : 

-Nikolai STARIKOV: "Stalin ja Suomi". Kaikki mitä Stalin ja Venäjän keisarit ja keisarinnat ennen sitä ajattelivat Suomesta.

-Sergei VERIGIN: "Itä-Karjalan kansanmurha". Totuus Itä-Karjalan keskitysleireistä jatkosodan aikana. 

-Matti ROSSI: "Raunioista nousee Donbass" (2. painos). Z-operaation tausta ilman peittelyä. 

-Alexander DUGIN: "Suomalais-ugrilaisen sivilisaation historia ja maailmankuva". Suomen paikka Venäjän naapurissa. 

-Johan BÄCKMAN: "Vaalivilppi Suomessa" (2. painos). Totuus Suomen poliittisesta järjestelmästä. 

-Igor PANARIN: "Trumpin paluu ja Naton hajoaminen". Sotilasliiton todellinen tilanne ja Trumpin paluu politiikan näyttämölle. Miten britit yrittävät horjuuttaa Venäjää. 

-Igor PANARIN: "Hybridisodat: Historia, teoria, käytäntö". Katsaus Venäjän ja lännen konfliktin historiaan. 

-Sergei VERIGIN ym: ”Sandarmohin arvoitus”. Itä-Karjalan joukkohautojen salaisuudet. 

-Сергей ВЕРИГИН и др. "Загадки Сандармоха. Часть I: Что скрывает лесное урочище".

-Jon HELLEVIG: "EU's Infowar on Russia: Putting in Place a Totalitarian Media Regime and Speech Control". 

-Agneta NORBERG: "The North A Platform for Warfare Against Russia". 

TILAUKSET: kirjatilaus@protonmail.com

ANTOISIA LUKUHETKIÄ KIRJOJEMME PARISSA!