Sunday, March 22, 2015

Totuus Pietarin konservatiivifoorumista -- "keskustalaista rauhanturvaamista" venäläisittäin. Kuuntele Bäckmanin puhe!

Pietarissa pidettiin tänään äärimmäisen mielenkiintoinen konferenssi, jonka aiheena oli konservatiivinen poliittinen ajattelu Venäjällä ja länsimaissa. Pietarin konservatiivifoorumiin osallistui 400 ihmistä 15 maasta. Katso oheiset kuvat konferenssin virallisesta materiaalista, jossa on mm. sitaatti Putinin Valdain puheesta, ja kuuntele tilaisuudessa pitämäni esitelmä:

Tilaisuus oli ensimmäinen ja suurin tähän asti järjestetty Venäjän ja länsimaiden konservatiivisten ajattelijoiden yhteisfoorumi. Tilaisuuden virallinen otsikko oli "Tieteellinen kongressitapahtuma -- Kansainvälinen Venäjän konservatiivifoorumi". Konferenssin virallinen sivusto löytyy osoitteesta http://realpatriot.ru/. Vaikka tapahtuma ei varsinainen tieteellinen konferenssi ollutkaan, enemmänkin poliittisten analyytikkojen ja toimijoiden yhteinen think tank, kaikissa puheenvuoroissa näkyi ajatus analysoida konservatiivisen ajattelun uutta ja tulevaa merkitystä Venäjän ja lännen suhteissa. Virallisessa materiaalissa oli Putinin kuva ja hänen sitaattinsa konservatiivisten arvojen merkityksestä. Yleisesti on tiedossa, että perinteiset perharvot ovat tänään keskeisiä Venäjän politiikassa. Seurasin konferenssia melkein eturivistä, katso Delovoi Peterburgin kuva:
Yhdysvaltain ja Naton kannalta tilaisuus oli vaarallinen, koska korkean profiilin tapahtuma -- johon osallistui tärkeitä amerikkalaisia ja saksalaisia poliitikkoja ja vaikuttajia -- voi olla merkittävä alku Venäjän ja lännen patrioottisten voimien liittoutumiselle Yhdysvaltain ja NATO:n aggressiota vastaan. Siksi määrätyt Yhdysvaltain etuja ajavat "värivallankumoukselliset" kirjoittajat hyökkäsivät konferenssia vastaan syyttäen sitä "uusnatsistiseksi" tai "äärioikeistolaiseksi" esim. parissa suomalaisessa mediassa sekä Venäjän länsirahoitteisessa tai ääriliberaalissa marginaalimediassa. Mitään uusnatsista tai äärioikeistolaista -- esimerkiksi Jussi Halla-ahon tyyppistä avoimen fasistista vihapuhetta -- ei tilaisuuden sisällöstä tietenkään löytynyt. Joka muuta väittää, esittäköön todisteet (tosin Suomessahan valtamedia voi väittää mitä tahansa ilman mitään todisteita -- "Punaisella Torilla vaadittiin Puolaa ja Suomea" jne.) Seurattuani konferenssia tarkasti, en havainnut mitään fasismiin tai uusnatsismiin viittaavaa -- ei vihapuhetta, ei jyrkkiä lausuntoja, ei ulkomaalaisvastaisuutta tai minkäänlaista rasismia, antisemitismistä puhumattakaan. Lähinnä kyse oli arvokeskustelusta ja amerikkalais- sekä NATO-vastaisuudesta. Paikalla oli myös aika runsaslukuinen suomalainen delegaatio, jonka kokoonpanosta minulla ei ole tarkempaa tietoa. Ohjelmaan puhujaksi oli merkitty IPU:n eduskuntavaaliehdokas, ekonomisti Jukka Davidsson, jonka on Suomessa ajanut erityisesti pankkikriisin uhrien ihmisoikeuksia.

Salissa kuultiin useita kiinnostavia puheenvuoroja. Tilaisuuden vetäjä, Pietarin valtionyliopiston professori ja RISI:n tutkija sekä diplomaatti Aleksandr Sotnichenko (joka kutsui minut paikalle esiinnyttyämme yhdessä 5-kanavan valtakunnallisessa keskusteluohjelmassa toissapäivänä) naurattikin yleisöä sanomalla, että täällä kuulemma vietetään "natsiorgioita". Tilaisuus oli vetänyt suuren salin tupaten täyteen -- sekä salissa että koko hotellikerroksessa oli vaikea ellei mahdoton liikkua. Ottamani Sotnichekon kuva ohessa:

Tilaisuuden alussa vauhdikkaasti puhunut Venäjän kansallisen strategian instituutin johtaja Mihail Remizov määritteli tilaisuuden "keskustalaiseksi rauhanturvaamiseksi", jonka tavoitteena on "uusi vapaa maailmanjärjestys". Tietyssä mielessä Suomenkin keskusta olisi sopinut tänne ainakin kuunteluoppilaaksi. Remizovin mukaan "Washington käy sotaa jokaista Euroopan maata vastaan". Remizov viittasi myös "Ukrainan-Donbassin konfliktiin" (hyvä termi muuten) ja luonnehti tilaisuutta "anti-neokolonialistiseksi" ja "internationalistiseksi". Hän viittasi myös "Euroopan niemimaahan" huomauttaen sen kuuluvan Euraasiaan vähän kuten Krimin niemimaa kuuluu Venäjään, ja vetosi uuden poliittisen entiteetin "EuroVenäjän" luomiseksi. YK:ta ja ETYJ:iä Remizov luonnehti "uusfasistisiksi" järjestöiksi ja vaati korvaamaan ne uusilla järjestöillä. Italialainen Roberto Fiore sanoi, että amerikkalaiset neokonservatiivit halusivat hinnalla millä hyvänsä sodan Syyriaan ja haluavat sitä nyt Ukrainaan. "Olen syntynyt Roomassa ja jo lapsesta asti olen tiennyt että on olemassa kolme Roomaa: minun Roomani, Konstantinopoli ja Moskova", Fiore aloitti puheensa hienosti. Venäjä on tärkeä taistelussa liberalismia ja islamistista fundamentalismia vastaan. Venäjä auttaa lyömään perheet tuhoavan liberalismin ja synnyttämään kristinuskoisen Euroopan uudelleen, Fiore sanoi. "Nationalismin kysymyksiä"-lehden päätoimittaja Konstantin Krylov sanoi, että vähemmistön oikeudet ovat saaneet meidät unohtamaan enemmistön oikeudet. Saksalainen meppi Udo Voigt sanoi, että Venäjä-vastaiset sanktiot uhkaavat maailmanrauhaa ja Putin haluaa estää aseellisen yhteenoton. "EU ei ole Eurooppa", Voigt sanoi ja ehdotti, että Eurooppa perustaa Venäjän kanssa puolustusliiton ja Saksa eroaa NATO:sta.

Pidin tilaisuuden alkupuolella esitelmän, jonka voit kuunnella tästä:


Ohessa tilaisuudessa pitämäni esitelmän tiivistelmä: Arvoista yleensä ja perhearvoista erityisesti on tullut tärkeä osa kansainvälistä politiikkaa. Kyse on myös arvojen välisestä taistelusta ja taistelusta arvoja vastaan. Venäjän arvovalta maailmassa on kasvanut hyvin voimakkaasti viime vuosien aikana. Venäjä on tällä hetkellä ainoa paikka maailmassa, missä voi keskustella ja väitellä avoimesti ihmisoikeuksista ja käydä arvokeskustelua. Länsimaissa varsinaista sananvapautta ei ole. Yhdysvalloille ja NATOlle "ihmisoikeuksien" käsite on vain instrumentti pommitusten ja kansanmurhan oikeuttamiseksi. Länsimedia on täynnä valheita ja vihaa Putinia ja Venäjää vastaan. Se johtuu myös siitä, että Venäjä puolustaa perinteisiä perhearvoja. Krimin demokraattinen prosessi yli kahden miljoonan ihmisen pelastamiseksi liittämällä niemimaa Venäjään on saanut länsimaat raivoihinsa, koska USA, NATO ja länsi vihaavat ihmisarvoa ja demokratiaa ja haluavat riistää venäläisiltä oikeuden äänestää. Mitään muuta Venäjä-vihamielinen länsi ja länsilehdistö ei inhoa niin paljon kuin Venäjän vaaleja. USAn ainoa tavoite Ukrainassa on murhata mahdollisimman paljon Donbassin siviilejä Ukrainan ns. armeijan avulla ja tehdä Ukrainasta uusi Vietnam tai Irak Venäjää vastaan. Venäläisten murhaaminen on länsimaisten russofobien ja USan tärkein tavoite, onhan eräs amerikkalainen kenraalikin äsken kehottanut täysin avoimesti televisiossa murhaamaan mahdollisimman paljon venäläisiä. On meneillään monen rintaman totaalinen sota Venäjää vastaan. Meidän on pysäytettävä tämä prosessi. Perhearvoista on nyt tullut tärkein yhdistävä tekijä venäläisten ja länsimaisten konservatiivisten liikkeiden välillä. Venäjä on saanut itselleen paljon liittolaisia kaikkialta maailmasta ei puolueista, järjestöistä ja ihmisistä juuri perinteisten perhearvojen puolustamisella. Edistyksellinen laki homopropagandan kieltämisestä on maailmalla skandaali, vaikka vastaavantyyppinen laki oli esimerkiksi Suomessa voimassa melkein 30 vuotta. Se vähensi homopropagandan vaaraa tuntuvasti ja laki voitiin meillä poistaa. On erittäin hyvä, että liberaali media on hyökännyt tämän konferenssin kimppuun. Se todistaa, että olemme oikeassa. 

Esitelmät jatkuivat myöhään iltaan. Ulkopuolella nähtiin myös hullunkurinen mielenosoitus, kun nuoriso löi rumpuja ja eräs Jabloko-puolueen kannattaja kantoi uusnatsikylttiä. Ääriliberaaleissa marginaalilehdissä oli juttuja "uusnatseista" ja "fasisteista", mutta sellaisia en havainnut ainakaan puheiden perusteella. Mikäli vihapuhetta esiintyi, Venäjän syyttäjän on nostettava asiasta syyte. Mitään näyttöä ei ole tähän saakka esitetty missään. Esitelmiä juuri kuunnelleena oli vaikea ymmärtää, mistä muusta voisi näissä natsisyytöksissä olla kysymys kuin uudesta masinoidusta hyökkäyksestä Putinin konservatiivista politiikkaa vastaan. Asialla olivat samat tahot, venäläinen länsirahoitteinen marginaalimedia ja länsimainen russofobinen valtamedia.

Viime aikoina Suomen lehdistössä on esitetty täysin päättömiä väitteitä. Ensin puhuttiin siitä, miten "Punaisella Torilla vaadittiin Puolaa ja Suomea", ja nyt puhutaan "äärioikeistolaisesta" tapahtumasta. Kummastakaan asiasta ei ole olemassa mitään näyttöä. Ainoa mihin väitteet perustuvat, ovat jonkin epämääräisen nettisivun väitteet ilman selviä todisteita. Odotan edelleen, että joku esittäisi näistä jotakin näyttöä. Mutta Punaisella Torilla huutelusta tai Pietarin foorumin "äärioikeistolaisuudesta" ei tähän hetkeen saakka ole saatu todisteeksi mitään.