Wednesday, March 25, 2015

Informaatiosodassa Venäjä on ylivoimainen ja voittamaton -- "Länsimedian valheiden vuori romahtaa pienestäkin venäläisen totuuden murusesta"

Tänään osallistuin Moskovan tv-keskuksessa Ostankinossa valtakunnallisen OTR-televisiokanavan keskusteluohjelmaan, jonka aiheena oli Venäjän valtiollinen tiedotustoiminta ulkomailla eli siis paljon puhuttu "venäläinen propaganda". Keskustelijoina oli lisäkseni Yhtenäinen Venäjä -puolueen kansanedustaja ja eräs nyky-Venäjän ulko- ja sisäpolitiikan keskeinen ideologi, Kansallisen puolustusliikkeen (NOD) puheenjohtaja Jevgeni Fjodorov, arvostetun Kansallinen Puolustus -lehden päätoimittaja, sotilasasiantuntija Igor Korochenko ja Venäjän duuman tiedonvälityskomitean puheenjohtaja, kansanedustaja Roman Chichenko. Kävimme vilkasta keskustelua siitä, minkälaista Venäjän valtion tiedotus ulkomailla on ja minkälaista sen pitäisi olla. Katso kuva studiolta tänään, kuvassa vasemmalta Jevgeni Fjodorov, minä, Igor Korochenko ja Roman Chichenko.

Kansanedustaja Jevgeni Fjodorov huomautti kaiken läntisen tiedottamisen perustuvan valheeseen. Venäläisen totuuden murusetkin ovat länsimaille vaarallisia, koska ne romahduttavat länsimedian valheiden vuoren. Fjodorov sanoi, että venäläinen tiedonvälityksen voittamattomuus perustuu venäläisen kulttuurin vahvuuteen. Siksi Venäjä ei voi koskaan hävitä tiedotussotaa. Duuman kansallinen tiedotusvastaava Chichenko totesi, että länsimedian valheet toistelevat tiettyjä meemejä.

Omissa puheenvuoroissani toin esiin mm. seuraavat teemat:

Venäjän joukkotiedotus on erittäin laadukasta, nopeaa ja monipuolista, eikä länsimedia pysty kilpailemaan sen kanssa. Pienelläkin määrällä venäläistä totuutta on lamauttava vaikutus länsimaiden tiedonvälitykseen ja poliittiseen järjestelmään, joka perustuu Yhdysvaltain aggressiiviselle ylivallalle. Länsimaat käyvät nyt Yhdsyvaltain ja NATOn johtamaa sotaa venäläistä informaatiota ja sen lamauttavaa vaikutusta vastaan yrittämällä eristää länsimaiden kansalaiset venäläisestä informaatiotilasta. Venäjän televisio on erittäin laadukas ja monipuolinen eikä se voi kilpailla tylsän länsimaisen television kanssa. Russia Today ja SputnikNews ovat laadukkaita uutiskanavia, jotka herättävät länsimaissa valtavaa mielenkiintoa. Yhden kanavan tai uutistoimiston perusteella ei kuitenkaan voida vielä sanoa, että Venäjällä olisi varsinaista tiedotustoimintaa ulkomailla; tarvitaan sata kanavaa ja toimistoa. Erityisen tarpeellisia olisivat nyt ruotsalainen tv-kanava ja suomalainen radioasema. Venäjällä on enemmän sananvapautta kuin lännessä, missä ei varsinaisesti edes ole sananvapautta eikä mediaa. Länsimedia toistaa samoja valheita Washingtonista Helsinkiin joka aamu. Venäjällä sen sijaan on media ja oikea joukkotiedotus. Länsimaissa media on jo siirtynyt sotilaiden käsiin, he rakentavat tiedotusjärjestelmiä yhteistyössä erikoispalveluiden ja kyberkeskusten kanssa. Kaiken ytimessä on hysteerinen Venäjä- ja Putin-vastainen sotakiihotus kaikilla kanavilla. 

Ohessa Jevgeni Fjodorov ja minä Ostanikon studioilla tänään: