Thursday, March 7, 2013

Moskova luottaa Soiniin

Teki mieleni kirjoittaa "Moskova luottaa vain Timo Soiniin". Tämä tuli mieleen lukiessani eilisen uutisia Venäjältä.

Timo Soini oli Moskovassa tavannut kollegansa Mihail Margelovin, suuresti arvostamani nuoren venäläisen senaattorin. Soini ja Margelov olivat käyneet neuvotteluja mm. lapsikiistoista (ks. http://finnish.ruvr.ru/2013_03_06/Timo-Soini-tapasi-Moskovassa-Mihail-Margelovin/ ).

Soinin tapaamisen pohjalta Margelov esitti perustettavaksi Suomen ja Venäjän parlamenttien välistä työryhmää, joka keskustelisi ajankohtaisista perheoikeudellisista kysymyksistä.

Suomen mediat eivät ole kirjoittaneet Soinin Moskovan vierailusta sanaakaan, vaikka Suomessa on jo pantu merkille venäläisten sympatiat perussuomalaisia kohtaan.

Venäläisiä kiinnostaa myös se, että perussuomalaiset ovat vastustaneet homoliittoja ja kritisoineet suomalaista lastensuojelua. Kansanedustaja Hanna Mäntylä on moittinut  suomalaista lastensuojelua paljolti samoin äänenpainoin kuin Venäjän media. Arja Juvonen on vastaavasti protestoinut homolakeja. Kaikki tämä vastaa perinteisiä venäläisiä perhearvoja.

Suomalaisista puolueista venäläiset luottavat varmasti eniten perussuomalaisiin, koska vain perussuomalaisten Nato-kielteisyys ja EU-vastaisuus on luotettavaa. Siitä kertoo etenkin muutaman perussuomalaisen ehdotus liittää Suomi vaikka Venäjään, jotta EU:sta ja Natosta päästään ikuisiksi ajoiksi eroon. Tällaista on esittänyt Hemmo Koskiniemi, myös kansanedustaja Juho Eerola on esittänyt puolustusliittoa Venäjän kanssa.

Jos verrataan esimerkiksi kokoomukseen, on helppo muista Kataisen tölväisyt siitä, että Venäjä ei ole suurvalta, tai että venäläisten toimittajien pitäisi pyytää kaikki tietonsa suomalaisilta toimittajilta.

Timo Soinilla on käsissään nyt todellinen ässä. Hän voi ainoana poliitikkona Suomessa saada Moskovan täyden luottamuksen, jos haluaa.