Friday, August 6, 2010

Suomi kielsi Anton Saloselta venäjän puhumisen, Venäjä lähetti nootin

Useat Venäjän tiedotusvälineet ovat kertoneet Venäjän Suomelle äsken lähettämästä uudesta nootista, jossa vaaditaan, että Suomen sosiaaliviranomaiset sallivat Venäjän kansalaiselle Anton Saloselle äidinkielen venäjän puhumisen ja lisäksi sallivat, että Venäjän diplomaattiedustaja tapaa Anton Salosen. Uutinen nootista esimerkiksi täällä:http://www.vz.ru/news/2010/8/6/423689.html

Wienin sopimuksen mukaan diplomaateilla on oikeus pitää yhteyttä kansalaisiinsa, joten Venäjän diplomaattiedustajilla on oikeus tavata Anton Salonen.

Kokemäen perusturvajohtajan päätöksessä Anton Saloselta on kielletty lapsen äidinkielen eli venäjän kielen puhuminen tapaamisissa lapsen äidin kanssa. Sosiaalitoimen valheellisten väitteiden mukaan lapsi on mukamas yhtäkkiä unohtanut äidinkielensä. US-bloggaaja Heidi Tuominen oli julkaissut päätökset blogissaan:http://heidin.blogit.uusisuomi.fi/2010/08/04/kokemaen-perusturvajohtaja-eija-kuokka-kielsi-anton-saloselta-venajan-kielen-asiakirjatodisteet/

Suomi rikkoo asiassa törkeästi kansainvälisiä sopimuksia, mm. YK:n lapsen oikeuksien sopimusta ja Wienin sopimusta.

Anton Salonen syntyi vanhempiensa avioeron jälkeen ja asui elämänsä joka päivä venäläisen äitinsä Rimma Salosen kanssa, kunnes lapsi siepattiin äidiltään Venäjällä 12.04.2009, piilotettiin kuukaudeksi Suomen pääkonsulaattiin Pietarissa ja salakuljetettiin konsuli Simo Pietiläisen kuljettaman diplomaattiauton takakontissa laittomasti Suomeen 08.05.2009. Tämän jälkeen lapsi muuttuikin suomalaiseksi ja häneltä kiellettiin venäjän puhuminen. Lapsen äitiä alettiin perusteettomasti syyttää lapsikaappauksesta, vaikka hänellä oli Venäjän kansalaisena oikeus matkustaa lapsensa kanssa molempien kotimaahan Venäjälle. Suomen epäselvää ja huonoa lakia ei saisi tulkita syytetyn vahingoksi. Ihmisellä on oikeus matkustaa huollossaan olevan lapsen kanssa ilman pelkoa mielivaltaisista syytteistä.

Ulkoministeri Alexander Stubb on voimakkaasti puolustellut diplomaattiensa toimintaa Anton Salosen sieppauksessa ja salakuljetuksessa, vaikka sekä Suomen että Venäjän poliisi- ja oikeusviranomaiset tutkivat tapahtumia mm. sieppauksena, vapaudenriistona ja valtionrajan laittomana ylittämisenä. Stubbin tuki on kuitenkin mahdollistanut Anton Saloseen kohdistuvan mielivallan jatkumisen.

Satakunnan maistraatin antaman päätöksen mukaan Anton Salosella ei ole koskaan ollut Venäjän kansalaisuutta, koska lapsen Venäjän kansalaisuus "ei ole syntynyt Suomen oikeusjärjestyksen mukaan pätevällä tavalla". Venäjän kansalaisuudesta ei kuitenkaan päätetä Suomen, vaan Venäjän lakien ja viranomaispäätösten mukaan. Venäjän viranomaiset ovat useaan otteeseen ilmoittaneet, että Anton Salosella on ollut Venäjän kansalaisuus syntymästään saakka ja Antonille on myös myönnetty Venäjän passi. Suomen poliisin tutkimuksissa on ilmennyt, että tieto Anton Salosen Venäjän kansalaisuudesta oli kuitenkin salaperäisesti pyyhitty ilman laillista perustetta pois Suomen henkilötietojärjestelmästä vähän ennen Antonin sieppausta Venäjällä.

Suomi ja Suomen viranomaiset ovat Anton Salosen tapauksessa syyllistyneet lukuisiin törkeisiin virkavirheisiin ja rikoksiin sekä kansainvälisten sopimusten rikkomuksiin. Olisi aika tehdä johtopäätökset, joista ensimmäinen on Alexander Stubbin ero.