Tuesday, August 17, 2010

Suomi-Kaukasia -ystävyysseura on perustettu


Helsingissä Venäjän ja Kaukasian kansojen ystävät ovat perustaneet Suomi-Kaukasia -ystävyysseuran.

Yhdistysrekisteriin jätetyn peruskirjan mukaan "Yhdistyksen tarkoituksena on vaalia ja edistää Kaukasian alueen kulttuurin tuntemusta ja lisätä Suomen ja Kaukasian maiden ja kansojen kultuuriyhteistyötä ja kanssakäymistä. Yhdistys edistää näitä hyviä suhteita Venäjän Federaation hallituksen virallisen politiikan ja lain sekä asetusten mukaisesti."

Suomi-Kaukasia -ystävyysseura tukee ja kannustaa Abhasian ja Etelä-Ossetian itsenäisyyttä ja rakentaa näiden uusien valtioiden suhteita Suomeen.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi järjestää kokouksia, juhlia, esitelmä- ja muita valistustilaisuuksia, levittää Kaukasiaa esittelevää kirjallisuutta ja muuta aineistoa, harjoittaa tiedotustoimintaa sekä järjestää jäsenilleen tutustumis- ja opintomatkoja Kaukasiaan.

Suomi-Kaukasia -ystävyysseura on tarpeellinen, koska tähän asti Suomessa on ollut vain separatistisia, Venäjän hajoamista tukevia liikkeitä. Suomi-Kaukasia -ystävyysseura rakentaa ystävällisiä suhteita Kaukasian alueen viranomaisiin ja kansoihin ja vastustaa separatismin ohella russofobiaa ja atlantismia (=Nato-kiihkoilua). Lääkkeeksi näihin tauteihin tarjotaan oikeata tietoa, ystävyystoimintaa, matkailua ja tutustumista.

Tervetuloa mukaan!

Tule mukaan esittämään ideasi Suomi-Kaukasia -ystävyysseuran toiminnan kehittämiseksi!