Monday, April 18, 2011

Suomeen uusi SKDL

Näissä vaaaleissa Suomen pikkupuolueiden kohtaloksi jäi miltei poikkeuksetta kaksinumeroinen luku ääniä per ehdokas.

Suomessa on tällä hetkellä ainakin kaksi kommunistista puoluetta, ehkä kolmaskin, sekä suuri joukko vasemmistolaisia tai vihervasemmistolaisia pikkupuolueita tai ryhmiä. Tähän voidaan jossakin määrin lukea myös erilaiset anarkistiporukat.

Suomen antifasistisen komitean todellinen vaalivoittaja STP:n listoilla oli Jussi Parviainen, joka vetäisi satoja ääniä Helsingissä. Tulos on pikkupuoleelle huumaava. Jos Parviainen olisi ollut minkä tahansa ison puolueen listoilla, hän olisi varmaankin mennyt läpi.

Parviainen itse on kuitenkin luvannut jatkossakin kehittää Suomen antifasistisen komitean toimintaa. Vaalivoittonsa vuoksi Parviainen on tietysti avainasemassa.

Nyt Parviaisella on myös valtaa sanoa, mihin suuntaan vasemmistolaisten pikkupuolueiden yhdistämistä viedään.

Tavoitteena olisi luoda Suomeen SKDL-tyyppinen yhteistyöjärjestö, joka keräisi sateenvarjonasa alle lukuisat nyt päähänpotkitut vasemmistolaiset pikkupuolueet, ihmisiä hiljaisesta vasemmistosta sekä eduskunnassa istuvien sosiaalifasistien vasemmistosiipeä.

Yhdistyminen ja tehokas kampanjointi toisi todellisia mahdollisuuksia seuraaviin kunnallivaaleihin, eurovaaleihin ja eduskuntavaaleihinkin.