Tuesday, April 26, 2011

En ole Venäjän, vaan Suomen asiamies

Medioissa on levitetty outoa tulkintaa siitä, että toimisin jonkinlaisena Venäjän tai venäläisten puolustajana. Se on väärä tulkinta. Tosiasiassa puolustan Suomea ja suomalaista oikeusvaltiota.

Suomen historian huonoimman ulkoministerin Alexander Stubbin ansiosta Suomi on hänen ministerikaudellaan rikkonut törkeästi yli kymmentä kansainvälistä sopimusta. Näin sanotaan Venäjän Suomelle pari viikkoa sitten jättämässä nootissa, joka liittyy Suomen diplomaattien ja oikeusviranomaisten toimintaan venäläispoika Anton Salosen sieppauksessa ja salakuljetuksessa Venäjältä Suomeen.

Eilen televisiossa Stubb sanoi, että Anton-tapauksen kommentointi julkisuudessa ei ole ulkoministeriön asia eikä lapsen edun mukaista. Mutta kun suomalaisdiplomaattien tuella oikeudettomasti äidiltään Venäjällä siepattu lapsi piilotettiin laittomasti Suomen konsulaattiin ja sitten työnnettiin suomalaisen diplomaattiauton takakonttiin, Stubb ja UM eivät muuta tehneetkään kuin kommentoivat asiaa. Silloin UM suolsi nettisivuillaan toinen toistaan hullumpia valheita tapahtumien kulusta.

Venäjä on edelleen tässä asiassa saamapuolella ja odottaa, että Suomi itsekin huomaisi rikkoneensa kansainvälisiä sopimuksia. Venäjän ulkoministerön virallisten tiedotteiden mukaan Suomi on Anton Salosen asiassa tähän asti rikkonut ainakin seuraavia kansainvälisiä sopimuksia:

Diplomaattisuhteita koskeva Wienin yleissopimus 1961
Euroopan luovutussopimus 1957
Suomen ja Venäjän välinen oikeusapusopimus 1978
Suomen ja Venäjän naapuruussopimus 1992
Suomen ja Venäjän välinen rikostorjuntasopimus 1996
YK:n lapsen oikeuksien sopimus 1989
Euroopan ihmisoikeussopimus 1950
jne. jne.

Paavo Haavikko kirjoitti aikanaan, että Suomi on aina ollut Venäjälle erittäin huono sopimuskumppani. Suomi on aina rikkonut Venäjän kanssa kaikki sopimukset, joiden rikkominen on ylipäätään ollut mahdollista.

Ei se mitään. Stubb mennä porskuttaa ja hamuaa nyt Soinin rinnalla itselleen jonkinlaista göbbelsin virkaa. Se sopiikin hänelle hyvin. 

Göringin virkaan esitän Jussi Niinistöä.

Stubbin sekoilut ovat vahingoittaneet Suomea jo niin syvästi, että kansalaisten varottaminen on täysin oikeutettua.

P.S.
Stubb antoi eilisessä haastattelussa myös tukensa kansainvälisen terroristin Doku Umarovin toiminnalle Suomessa. Stubbin mukaan Umarovin tiedotustoiminnassa ei ole mitään väärää, vaikka YK:n päätöslauselma nro 1267 (http://www.un.org/sc/committees/1267/NSQI29011E.shtml) velvoittaa Suomen estämään terroristien toiminnan Suomessa. Stubb antaa kuitenkin mielellään tukenva Venäjä-vastaisille terrori-iskuille. Venäjän hajottaminen on ollut kokoomuksen tavoitteena ja nyt se on lähempänä kuin koskaan, Stubbin innostuneesta ilmeestä voi päätellä.