Wednesday, February 3, 2010

Kauhun tasapaino

Apartheid-valtio Viro on odotetusti palkinnut tärkeimmät tukijansa. SanomaWSOY:n lehdet mesosivat eilen siitä, että Sofi Oksanen sai Viron presidentiltä ns. Marjamaan Ristin. Kyseinen prenikka annetaan yleensä niille, jotka tukevat ja arvostavat fasismia. Viime vuonna se luovutettiin kenellekäs muulle kuin Heidi Hautalalle kunnianosoituksena sinnikkäästä Venäjä-vastaisesta työstä. Kohtalon ivaa on siinä, että kyseisen natsiprenikan jakaa Pohjois-Euroopan tunnetuin CIA-agentti.

Sofi Oksasen ansiot tiedetään. Hänen ainoa todellinen meriittinsä on russofobian levittäminen. Sofi on elävä brändi, kirjoittamisen lopettanut propagandisti, jonka kliseinen ja mitäänsanomaton proosa pursuaa neuvostohistorian väärentämisen ohella syvää Venäjä- ja venäläisvihaa. Juuri siksi hän on Viron "presidentille" tärkeä, palkitsemisen arvoinen.

Vähän aikaa sitten Tarja Halonen palkitsi Euroopan kovimman Venäjä-vihaajan ja historian väärentäjän Mart Laarin Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan prenikalla ja tuli tällä järkyttävällä teolla häpäisseeksi arvokkaan ritarikunnan. Teko yritettiin kylläkin salata, mutta Viron lehdet suitsuttivat Laarin palkinnosta. Suomalaiseen kielisuvaitsevaisuuteen ei kuulu se, että rasistisen apartheid-hallinnon luoja palkitaan korkealla valtiollisella kunniamerkillä. Tämä oli Haloselta selvä virhe, joka osoittaa hänen tosiasiallisen tyhmyytensä.

Myös Mart Laarin ainoa ansio on venäläisvihan ja sotien lietsominen koko Euroopassa. On olemassa sananlasku: missä Mart Laar vierailee, siellä syttyy kahden viikon sisällä sota. Laar tiedetään esimerkiksi Gruusian rikollisen hyökkäyssodan arkkitehdiksi, olihan hän paikallisen amerikkalaisen nukkehallituksen "neuvonantaja". Ymmärrettävästi Venäjä on julistanut Laarin persona non grataksi eli henkilöksi, jonka on syytä pysytellä Venäjän rajojen ulkopuolella, ikuisesti.

Suomen ja Viron välillä vallitsee nyt eräänlainen kauhun tasapaino. Molemmin puolin lahtea palkitaan nyt niitä, jotka palvovat fasismia. Rauhan ja demokratian asialla ei ole kukaan.