Friday, September 30, 2022

Vladimir Putinin puhe Kremlissä 30.9.2022

Hyvät Venäjän kansalaiset, Donetskin ja Luganskin kansantasavaltojen kansalaiset, Zaporožjen ja Hersonin alueiden asukkaat, valtionduuman kansanedustajat, Venäjän federaation senaattorit! Kuten tiedätte, Donetskin ja Luganskin kansantasavalloissa sekä Zaporožjen ja Hersonin alueilla järjestettiin kansanäänestykset. Niiden tulokset on julkistettu ja ne ovat tiedossamme. Ihmiset ovat tehneet valintansa. Se valinta on täysin yksiselitteinen.

Tänään allekirjoitamme sopimukset Donetskin kansantasavallan, Luganskin kansantasavallan, Zaporožjen alueen ja Hersonin alueen liittämisestä Venäjään. Olen varma, että liittoneuvosto tukee perustuslaillisia lakeja, jotka koskevat Venäjän neljän uuden alueen hyväksymistä ja muodostamista, Venäjän federaation neljää uutta subjektia, koska tämä on miljoonien ihmisten tahto. Tämä on tietenkin heidän oikeutensa, heidän luovuttamaton oikeutensa, joka on vahvistettu YK:n peruskirjan ensimmäisessä artiklassa, jossa nimenomaisesti todetaan kansojen yhtäläisten oikeuksien ja itsemääräämisoikeuden periaate.

Toistan: tämä on luovuttamaton ihmisoikeus. Se perustuu historialliseen yhtenäisyyteen, jonka nimissä Venäjää vuosisatojen ajan muinaisesta Venäjästä lähtien luoneet ja puolustaneet esi-isiemme sukupolvet ovat voittaneet. Rumjantsev, Suvorov ja Ušakov taistelivat Novorossiassa. Katariina II ja Potjomkin perustivat sinne uusia kaupunkeja. Siellä isoisämme ja isoisoisämme seisoivat järkähtämättä kuolemaansa saakka Suuressa isänmaallisessa sodassa.

Muistamme ikuisesti Venäläisen kevään sankareita, jotka eivät hyväksyneet uusnatsien vallankaappausta Ukrainassa 2014. Niitä, jotka antoivat henkensä oikeudestaan puhua äidinkieltään, säilyttää kulttuurinsa, perinteensä, uskonsa ja oikeuden elää. He ovat Donbassin sotureita, Odessan Hatynin marttyyreita, Kiovan hallinnon järjestämien epäinhimillisten terrori-iskujen uhreja. He ovat vapaaehtoisia kansanmiehiä. He ovat tavallisia ihmisiä, lapsia, naisia, vanhuksia, venäläisiä, ukrainalaisia, mitä erilaisimpien kansallisuuksien ihmisiä. Heitä ovat Donetskin todellinen kansanjohtaja Aleksander Zahartšenko, kenttäkomentajat Arsen Pavlov ja Vladimir Žoga, Olga Kotšura ja Aleksei Mozgovoi. Luganskin tasavallan syyttäjä Sergei Gorenko. Laskuvarjojääkäri Nurmagomed Gadžimagomedov ja kaikki sotilaamme ja upseerimme, jotka kärsivät erikoisoperaatiossa sankarikuoleman. He ovat sankareita. He ovat Suur-Venäjän sankareita. Pyydän teitä kunnioittamaan heidän muistoaan hiljaisella hetkellä.

Miljoonien ihmisten valinnan takana Donetskin ja Luganskin kansantasavalloissa sekä Zaporožjen ja Hersonin alueilla on yhteinen kohtalomme ja tuhatvuotinen historiamme. Tämän henkisen yhteyden ihmiset antavat eteenpäin lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Koettelemuksistaan huolimatta he vaalivat vuosien halki rakkautta Venäjää kohtaan. Tätä tunnetta meissä kukaan ei voi tuhota. Juuri siksi sekä vanhemmat sukupolvet että nuoriso, Neuvostoliiton tragedian jälkeen syntyneet, äänesstivät yhteisäisyytemme ja yhteisen tulevaisuutemme puolesta.

Vuonna 1991 Belovežskajan luonnonpuistossa, kansalaisten tahtoa kysymättä, tuon ajan puolue-eliitin edustajat päättivät hajottaa Neuvostoliiton. Yhtäkkiä ihmiset oli revitty irralleen kotimaastaan. Tämä repi ja rikkoi kansallisen yhteisöllisyytemme ja laajeni kansalliseksi katastrofiksi. Kuten aikanaan vallankumouksen jälkeen uusien valtioiden rajat piirrettiin kulisseissa, Neuvostoliiton viimeiset johtajat, vastoin kansanäänestyksessä 1991 ilmaistua kansan enemmistön tahtoa, hajottivat suuren maamme, pitäen sitä pelkkänä ilmoitusasiana.

He eivät täysin ymmärtäneet, mitä he olivat tekemässä ja mihin seurauksiin se väistämättä johtaisi. Mutta sillä ei ole enää väliä. Neuvostoliittoa ei enää ole, mennyttä ei saa takaisin. Eikä tämän päivän Venäjä sitä tarvitsekaan. Se ei ole tavoitteemme. Mutta ei ole mitään vahvempaa kuin se määrätietoisuus, jolla miljoonat ihmiset pitävät itseään kulttuurinsa, uskonsa, perinteidensä ja kielensä kautta osana Venäjää, valtiota, jossa heidän esi-isänsä ovat eläneet yhdessä vuosisatojen ajan. Ei ole voimakkaampaa kuin näiden ihmisten päättäväisyys palata pitkäaikaiseen, historialliseen Kotimaahansa.

Kahdeksan pitkää vuotta Donbassin asukkaat joutuivat kansanmurhan, pommitusten ja piirityksen kohteeksi. Hersonissa ja Zaporožjessa heihin yritettiin pakolla iskostaa vihaa Venäjää ja kaikkea venäläistä kohtaan. Kansanäänestysten aikana Kiovan hallinto uhkasi väkivallalla, tappaa opettajat ja vaalihuoneiden naistyöntekijät, pelotteli väkivaltaisella kostolla miljoonia ihmisiä, jotka tulivat antamaan äänensä. Mutta Donetskin, Zaporožjen ja Hersonin murtumaton kansa on sanansa sanonut.

Toivon että Kiovan poliitikot ja heidän länsimaiset nukkemestarinsa kuulevat ja painavat mieleensä tämän: Luganskin, Donetskin, Hersonin ja Zaporožjen asukkaista tulee kansalaisiamme ikuisesti.

Kehotamme Kiovan hallintoa välittömästi lopettamaan ampumisen, kaikki vihollisuudet ja sodan, jonka se aloitti vuonna 2014, sekä palaamaan neuvottelupöytään. Me olemme siihen valmiit, se on sanottu useampaan kertaan. Mutta kansan tahdosta Donetskissa, Luganskissa, Zaporožjessa ja Hersonissa emme neuvottele. Se asia on loppuun käsitelty, eikä Venäjä petä omiaan. Ainoa tie rauhaan on se, että Kiovan politiikot suhtautuvat tähän ihmisten vapaaseen tahdonilmaisuun kunnioittavasti, ei millään muulla tavalla.

Puolustamme maitamme kaikilla niillä voimilla ja keinoilla mitä meillä on ja teemme kaiken mahdollisen meidän ihmistemme hengen ja elämän turvaamiseksi. Tässä on meidän kansamme suuri vapautuksellinen missio.

Jälleenrakennamme ehdottomasti tuhotut kylät ja kaupungit, asunnot, koulut, sairaalat, teatterit ja museot, otamme uudelleen käyttöön ja kehitämme teollisuuslaitoksia, tehtaita, infrastrukturia, sosiaalihuoltoa ja eläkejärjestelmää, terveydenhuoltoa ja koulutusta.

Tietenkin jatkamme työtä turvallisuustilanteen parantamiseksi. Yhdessä teemme kaikkemme, jotta uusien alueiden kansalaiset tuntisivat suuren Synnyinmaamme, koko Venäjän kansan, koko maan, kaikkien tasavaltojen, kaikkien aluepiirien ja oblastien tuen.

Kunnioitetut ystävät, kollegat!

Osoitan sanani sotilaille ja upseereille, jotka osallistuvat sotilaalliseen erikoisoperaatioon, Donbassin ja Novorossian sotureille sekä niille, jotka osittaista liikekannallepanoa koskevan ukaasin jälkeen seisovat asevoimien riveissä toteuttaakseen isänmaallisen velvollisuutensa, sekä niille jotka itse ovat sydämensä kutsusta saapuneet kutsuntatoimistoon. Osoitan sanani heidän vanhemmilleen, vaimoilleen ja lapsilleeen kertoakseni heille, miksi kansamme taistelee, minkälainen vihollinen meillä on vastassa, kuka suistaa maailman uusiin sotiin ja kriiseihin, yrittäen niittää tästä sodasta omaa veristä satoaan.

Meidän maanmiehemme, veljemme ja sisaremme Ukrainassa, yhteisen kansamme venäläinen osa, on omin silmin nähnyt sen, mitä niin sanottujen länsimaiden hallitsevat piirit ovat valmistelleet koko ihmiskunnalle. Länsi on yksinkertaisesti pudottanut naamionsa ja paljastanut mitä se oikeasti on.

Neuvostoliiton romahduksen jälkeen länsi päätti, että maailman ja kaikkien meidän on ikuisesti alistuttava sen määräyksille. Tuolloin vuonna 1991 länsimaat laskivat sen varaan, että Venäjä ei enää toivu saamistaan iskuista vaan hajoaa lopullisesti. Se melkein pääsi tapahtumaan, muistamme 1990-luvun, hirvittävät vuodet, nälän, kylmyyden ja toivottomuuden. Mutta Venäjä nousi jaloilleen, syntyi uudelleen, vahvistui, otti itselleen uudelleen ansaitsemansa paikan maailmassa.

Sen lisäksi länsi on koko tämän ajan etsinyt kaikin keinoin uusia mahdollisuuksia lyödä meitä, heikentää ja hajottaa Venäjä, mistä se on aina haaveillut, murskata valtiomme, ajaa kansat toisiaan vastaan, syöstä ne köyhyyteen ja tuhoon. Länsi ei yksinkertaisesti siedä että maailmassa on olemassa maa nimeltä Venäjä – suuri, mahtava valtio suurine alueineeen, luonnonrikkauksineen ja kansoineen, joka ei milloinkaan tule elämään vieraiden käskyjen mukaan.

Länsi on valmis mihin tahansa säilyttääkseen uuskolonialistisen järjestelmän, joka sallii sen parasiitin tavoin ryöstävän maailmaa dollarin vallan ja teknologisen sanelun avulla ja keräämään ihmiskunnalta suojelurahaa säilyttääkseen tärkeimmän ansaitsemattoman hyvinvointinsa lähteen, hegemonin vuokran. Tässä on puhtain, tärkein ja itsekkäin motiivi. Siksi vain täydellinen kansojen suvereniteetin murskaaminen, desuverenisaatio, täyttää heidän tavoiteensa. Täältä kumpuaa heidän vihansa itsenäisiä valtioita, perinteisiä arvoja ja omaleimaisia kulttuureja kohtaan sekä yritykset horjuuttaa kansainvälisiä integraatioprosesseja, uusia maailmanvaluuttoja ja teknologisen kehityksen keskuksia. Heille on ratkaisevan tärkeää, että kaikki maat luopuvat suvereniteetistaan Yhdysvaltojen hyväksi.

Joidenkin valtioiden valtapiirit alistuvat tähän vapaaehtoisesti, hyväksyen itse tulemisensa vasalleiksi; muut lahjotaan ja pelotellaan. Jos muu ei onnistu, hävitetään kokonaisia valtioita, jätetään jälkeen humanitaarisia katastrofeja, onnettomuuksia, raunioita, miljoonia turmeltuja ja tuhottuja ihmiskohtaloita, terrorismipesäkkeitä, köyhyysvyöhykkeitä, protektoraatteja, siirtomaita ja puolisiirtomaita. Millään ei ole mitään väliä, tärkeintä on vain hyötyä.

Korostan vielä: juuri ahneudessa ja aikomuksessa säilyttää oma rajaton valta on länsiyhteisön Venäjää vastaan käymän hybridisodan tosiasiallinen ydin. Länsi haluaa riistää meiltä vapauden ja muuttaa meidät siirtomaaksi. Meille ei ehdoteta tasa-arvoista yhteistyötä, koska tarkoitus on ryöstää. Meitä ei haluta nähdä vapaana yhteiskuntana, vaan sieluttomana orjalaumana.

Länsimaille venäläinen ajattelu ja filosofia ovat suora uhka, siksi isketään meidän filosofeihimme. Meidän kulttuurimme ja taiteemme on heille vaara, joten se halutaan kieltää. Meidän kehityksemme ja kukoistuksemme on myös heille uhka, joka lisää kilpailua. Länsi ei siis tarvitse Venäjää, mutta me tarvitsemme!

Haluan muistuttaa, että kansamme rohkeus ja järkkymättömyys ovat toistuvasti rikkoneet aiemmat vaatimukset maailmanherruudesta. Venäjä on aina Venäjä ja tulee olemaan. Suojelemme arvojamme ja Synnyinmaatamme nyt ja aina.

Länsi uskoo että sitä ei uhkaa mitään ja se pääsee aina kuin koira veräjästä. Itse asiassa tähän asti se on aina päässytkin kuin koira veräjästä. Strategiset turvallisuussopimukset lentävät roskakoriin; korkeimmalla poliittisella tasolla saavutetut sopimukset julistetaan saduiksi; entisten johtajiemme samat vahvat lupaukset olla laajentamatta Natoa itään muuttuvat härskiksi petokseksi; sopimukset ohjuspuolustuksesta sekä keskimatkan ja lyhyen kantaman ohjuksista rikotaan yksipuolisesti keksityillä syillä.

Saamme kuulla joka suunnasta: länsi ylläpitää sääntöihin perustuvaa järjestystä. Mitkä säännöt? Onko kukaan edes nähnyt niitä? Missä ne on hyväksytty? Totta puhuen kyse on sekoilusta, silkasta petoksesta ja kaksois- tai kolmoisstandardeista! Vain typerykset uskovat niihin.

Venäjä on mahtava tuhatvuotinen suurvalta, valtiosivilisaatio, joka ei milloinkaan tule elämään keksittyjen ja väärennettyjen ohjeiden mukaan.

Juuri ns. länsi, joka sotki jalkoihinsa rajojen loukkaamattomuuden periaatteen, päättääkin nyt oman harkintansa mukaan, kenellä on itsemääräämisoikeus ja kenellä ei. Miksi he päättävät näin, kuka antoi heille tällaisen oikeuden, on epäselvää heille itselleenkin.

Tästä syystä Krimin, Sevastopolin, Donetskin, Luganskin, Zaporožjen ja Hersonin asukkaiden tekemä valinta herättää lännessä puhdasta vihaa. Tällaisella lännellä ei ole mitään moraalista oikeutta arvioida kansanäänestystä eikä änkyttää demokratian vapaudesta. Sitä ei ole eikä ole koskaan ollut!

Länsieliitit kieltävät muutakin kuin kansallisen suvereniteetin ja kansainvälisen oikeuden. Niiden hegemonia on samaa kuin totalitarismi, despotismi ja apartheid. Ne jakavat härkisti maailman vasalleihinsa, niin sanottuihin sivistyneisiin maihin, ja kaikkiin muihin, jotka nykyisten länsimaisten rasistien mukaan lukeutuvat barbaareihin ja villi-ihmisiin. Valheelliset leimakirveet ”roistovaltio” ja ”yksinvaltainen hallinto” ovat jo valmiina, niillä leimataan kokonaisia kansoja ja valtioita, eikä tässä ole mitään uutta. Länsieliitit ovat sellaisia kuin ne ovat aina olleetkin: kolonialisteja. Ne syrjivät, jakavat kansoja ykkösluokan ja toisen luokan kansalaisiin.

Me emme koskaan hyväksyneet emmekä koskaan hyväksy tällaista poliittista kiihkokansallismielisyyttä ja rasismia. Ja mitä muutakaan kuin rasismia on russofobia, jota nyt lietsotaan koko maailmaan? Ja mitä muutakaan kuin rasismia on lännen järkähtämätön vakaumus siitä, että sen sivilisaatio ja uusliberaalinen kultturi ovat kiistämätön malli koko muulle maailmalle? ”Joka ei ole meidän puolellamme, on meitä vastaan”. Tämä kuulostaa perin oudolta.

***

Toistan: länsieliittien diktatuuri on suunnattu kaikkia yhteiskuntia vastaan, mukaan luettuna myös länsimaiden omat kansat. Se on uhka jokaiselle. Ihmisyyden täydellinen kieltäminen, uskonnon ja perinteisten arvojen kumoaminen ja vapauden tukahduttaminen saavat ”käänteisen uskonnon” eli avoimen satanismin piirteitä. Vuorisaarnassa Jeesus Kristus tuomitsi väärät profeetat ja sanoi: Hedelmistä te siis tunnette heidät. Nämä myrkkyhedelmät ovat kaikkien tiedossa – eivät vain Venäjällä, vaan kaikissa maissa, mukaan luettuna länsimaat.

(suomentaminen kesken - lisää tulossa pian)

Lähde: http://kremlin.ru/events/president/news/69465
Epävirallinen suomennos / J.B.