Friday, September 18, 2015

Suomi on ISIS-terroristien kohde numero 1. Matkaraportti II Syyriasta ja Libanonista

Venäläisen tutkijadelegaation matka Syyriaan ja Libanoniin oli ainutlaatuinen. Pääsimme tutkimaan laajoja alueita, ajoimme satoja kilometrejä ja tapasimme joukon merkittäviä vaikuttajia Syyriassa ja Libanonissa. Matkan perusteella tilanne näyttää varsin selvältä. Syyrian ja Venäjän kumppanuus on voittamaton eikä Assadin asemaa voi kyseenalaistaa. Assad hallitsee edelleen enemmistöä Syyrian asutuimmista alueista, kun ISIS ja sekalaiset kapinallisryhmät hallitsevat lähinnä autioimaita sekä joitakin pienempiä keskuksia. Strategisesti tärkein alue Homs on Syyrian hallussa, samaten kuin muut suurimmat kaupungit. Elämä Homsissa ja Damaskoksessa on lähteltä katsottuna normaalia. Syyrian armeija on tehostanut puolustussotaansa ja saavuttanut merkittäviä voittoja. Monilla alueilla jällenrakennnus on ollut käynnissä jo pitkään. Taistelu on vielä kesken, mutta lähiaikoina ISIS lyödään ja Syyria palauttaa hallintaansa koko alueensa. USA:n yritys kaataa Assad, hajottaa Syyria ja heikentää Venäjää ei tule onnistumaan. Päin vastoin, USA tekee itsestään yhä enemmän naurunalaisen, kun se samaan aikaan sekä torjuu että tukee terrorismia Syyriassa. Matkan aikana puhuttiin paljon meneillään olevasta pakolaiskriisistä. Tapaamamme Syyrian arkkipiispa sanoi, että länsimaiden pitäisi auttaa syyrialaisia pysymään Syyriassa tai palaamaan sinne. Syyrian suurimman kaupungin Homsin kuvernööri piti pakolaiskriisin syynä Syyrian vastaisia talouspakotteita, jotka vaikeuttavat arkielämää.
Syyrian armeijan mainos, jossa kehotetaan naisia tarttumaan aseisiin. 

Matkamme järjestäjä oli Syyrian sosiaalinationalistinen puolue, jonka oma armeija käy taistelua ISIS-terrorismia vastaan Suur-Syyrian luomiseksi. Sosiaalinationalistit tukevat Assadin Syyriaa, mutta puolueella on kansanedustajia monissa naapurimaissa ja sen sotilaat taistelevat myös Irakissa. Alunperin puolue taisteli Ranskan kolonalismia vastaan ja masinoi vallankaappauksia Libanonissa, missä puolueen päämaja nykyisin on. Assadin demokratireformien myötä sosiaalinationalisteista tuli eräänlainen patrioottinen oppositio, vähän kuten perussuomalaiset. Syyrian sosiaalinationalistit ovat merkittävä demokraattinen ja sotiaallinen voima Syyrian ja Irakin alueella. Sosiaalinationalistien puheenjohtaja olikin erittäin kiinnostunut luomaan suhteet perussuomalaisiin, mitä pidän tietenkin hyvänä ideana. Patrioottisena populistipuolueena sosiaalinationalisteilla on paljon yhtäläisyyksiä perussuomalaisiin tai Suomen Sisuun. Syyrian tilanteen selvittämiseksi olisi tieysti hyvä, että suomalaiset patriootit olisivat suoraan yhteydesä kollegoihinsa Syyriassa.
 Syyrian sosiaalinationalistipuolueen ulkoasiansihteeri Sana (vas.) Libanonissa. 

Syyrian sosiaalinationalistipuolueen sotilas vartioi meitä koko matkan ajan. 

ISIS-uhkaan isäntiemme kanta oli selvä. ISIS lähettää parhaillaan massoittain terroristeja kaikkiin Euroopan maihin tarkoituksena järjestää niissä todellinen Harmageddon. Kuulemani arvion mukaan nyt Eurooppaan liikkuvista pakolaisista jopa 20 prosenttia on ISIS-taistelijoita. Heidän tavoitteenaan on terrorihyökkäyksillä avainkohteisiin lietsoa sekasortoa Eurooppaan. Arvion mukaan ensimmäinen ISIS-terroristien kohde on Suomi ja sen jälkeen Bryssel. Suomessa ISIS-taistelijoiden tavoitteena on iskeä avainkohteisiin, lamauttaa Suomi ja vaikuttaa siten Venäjään, jolle puolueeton ja rauhallinen Suomi on erittäin tärkeä.

Matkalla syntynyt näkemykseni on seuraava: Suomen Sisun ja Vastarintaliikkeen on perustettava aseelliset taistelujärjestöt, jotka lähettävät vapaaehtoisia Syyrian tueksi ISIS-terrorismin vastaiseen taisteluun. Syyriassa ja Libanonissa käymieni keskustelujen perusteella suomalaisiin vapaaehtoisiin suhtaudutaan erittäin myönteisesti. On Suomen edun mukaista, että ISIS-terrorismi tuhotaan mahdollisimman kaukana Suomen rajojen ulkopuolella suomalaista vapaaehtoisten tuella. Lisäksi nykytilanteessa Suomessa on määrättävä osittainen liikekannallepano, jossa kustannustehokkaat reserviläiset valvovat rajoja ja pakolaistulvaa. 

Haluatko ajankohtaista tietoa maailman kriiseistä? Lue Matti Rossin Raunioista nousee Donbass, ensimmäinen rehellinen analyysi Ukrainan kriisin syistä. Kirjan voit tilata tästä linkistä.