Wednesday, April 8, 2015

Tulossa Matti Rossin reportaasi Ukrainan kriisistä: RAUNIOISTA NOUSEE DONBASS

Näin kirjoittaa Matti Rossi uudessa kirjassaan
RAUNIOISTA NOUSEE DONBASS:

"Suomen eduskunta unohti yksimielisesti, että EU:n Ukrainan-politiikka on ollut vuoden 2013 marraskuusta lähtien USA-Naton ja Euroopan Unionin yhteistä sotapolitiikkaa." 

"Kun presidentti Janukovitsh torppasi suunnitelman Ukrainan alistamisesta EU:n ja Kansainvälisen valuuttarahaston valtaan, USA järjesti Kiovassa vallankaappauksen. Krimin kansanäänestys ja liittyminen Venäjään tekivät tyhjäksi USA:n kaavailut Krimin valtaamisesta Kiovan juntan avulla Naton tukikohdaksi." 

"Kiovan natsihallitus on vuosikymmenien juonittelun tulos. Tuottaessaan ukrainalaisen natsijohtajan Stepan Banderan manttelinperijöiden, natsipuolue Svobodan ja Oikeistosektorin kommandoryhmien avulla Ukrainalle laittoman vallankaappaushallituksen ja tunnustaessaan sen lailliseksi, USA ja EU laillistivat fasismin, takautuvasti ja tässä hetkessä. Ukrainan natsien häikäilemättömyys ja raakuus kertoo, että isäntiensä USA:n ja EU:n suojeluksessa he uskaltavat tehdä mitä tahansa."  

RAUNIOISTA NOUSEE DONBASS. Informaatiovälähdyksiä Kiovan vallankaappauksen seurauksista: USA-Nato-EU:n Venäjä-pakotteiden laittomuus ja mielivalta, Donetskin ja Luganskin vapaustaistelu Kiovan juntan hyökkäysten torjumiseksi, USA:n yritykset laajentaa kansalaissota Ukrainan ja Venäjän sodaksi, länsimedian valheet Venäjästä. Naton piirittäessä Venäjää yksi ainoa virhe tai väärinkäsitys voi muuttaa kylmän sodan kuumaksi. EU hajoaa Venäjä-pakotteisiin, rauhanomaiset näkymät avaa Euraasian liitto, joka yhdistää talousalueet Kiinasta länteen. USA uskoo vain sotaan, Venäjä ja Kiina todistavat, että diplomatia on sotia tehokkaampi väline. Tarpeeton Nato saa mennä, eikä Suomella ole syytä tukea USA:n sotapolitiikkaa. 

Matti Rossi on suomalainen kirjailija, tutkija, runoilija, toimittaja ja suomentaja, joka tunnetaan mm. Shakespearen näytelmien käännöksistä. Rossille on myönnetty J. H. Erkon palkinto, Valtion kirjallisuuspalkinto ja kääntäjäpalkinto, Agricola- ja Savonia-palkinnot sekä Kirjallisuuden valtionpalkinto. Matti Rossi elää ja kirjoittaa Espoossa.

Saatavana pian!