Saturday, January 3, 2015

Suomi valmistautuu sotaan osana suurempaa liittoumaa

Valtiopäiväneuvos Mikko Elo kirjoittaa Uuden Suomen bloginsa mikkoelo.puheenvuoro.uusisuomi.fi kommenteissa nro 163: "Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoumaa." Perusteita Elo esittää väitteelleen yhteensä neljä, oheiset siteeraukset suoraan Elon tekstistä:

1) minusta kertausharjoitukset ovat ok. Itse asiassa ne ovat täysin luonnollisia. Tavallista ei kuitenkaan ole sota-aikaisen joukko-osaton ilmoittaminen tammi-maaliskuun aikana, kuten on julkisuudessa ilmoitettu.
2) ei ole myöskään normaalia, että valtamedia sisältää päivittäin Venäjän tarkoitusperiä ja taloutta halventavia "uutisia".
3) ei ole normaalia, että kenraali-tasoinen henkilö vaatii sotilaiden ja poliittisen johdon yhteistä valmistautumista sotaan.
4) loogisena johtopäätöksenä tästä tulee se, että Suomessa jotkut tahot valmistautuvat sotaan Venäjää vastaan ilmeisesti osana suurempaa liittoutumaa.

Näin siis Mikko Elo. Hänen perusteluihinsa voisi lisätä meneillään olevan uudenlaisen prosessin, internetin militarisoinnin. Suomi ilman fasismia ry:n puheenjohtaja Petri Krohn on kirjoittanut Venäjän trolliarmeijan sivulle internetin militarisoinnista sen mukana käyttöön lanseeratusta hybridisota-termistä:

"Hybridisota" kaiketi tarkoittaa internetin militarisoimista. Väärinajattelijoista tulee sotilaallisia vihollisia. Informaatiotila otetaan sotilaalliseti haltuun. Voi olla, että koko Lännen hybridisota alkoi Viron Pronssiyöstä. Viroon perustettiin NATOn "kybersotakeskus". Internet ja tiedotusvälineet militarisoitiin. Toimittajat komennettiin Venäjän vastaisen sodan eturintamaan.

Näin siis Petri Krohn. Internetin militarisointiin liittyy puolustusvoimien masinoima kampanja, jossa mikä tahansa internetissä esiintyvä näkemys, jossa Venäjää ei tuomita, leimataan Kremlin maksamaksi "trollaamiseksi" ja näkemyksien esittäjät, olivat he sitten keitä tahansa, "Venäjä-trolleiksi". Näitä näkemyksiä levittävät evp-upseeri Jarno Limnéll ja puolustusvoimien tutkija Saara Jantunen puolustusministeri Haglundin antamien ohjeiden mukaisesti.

Useat suomalaiset palveluksessa olevat aktiiviupseerit ovat viime aikoina kirjoittaneet nettiin avoimia sotilaallisia uhkauksia Venäjän suuntaan. Maassamme korkeinta sotilasalan koulutusta antavan Maanpuolustuskorkeakoulun Strategian laitoksen johtaja everstiluutnantti Torsti Sirén on ilmoittanut Facebook-kirjoituksissaan, että Karjala palautuu pian Suomelle ja Venäjä hajoaa. Sirénin kirjoitusten mukaan maailma on parempi paikka ilman Venäjää. Lisäksi Sirén kuvailee Venäjä ilmaisuilla "mielisairas naapuri", "autistinen häirikkö" ja "roistovaltio". Natsi-Saksan romahdusta Sirén pitää rikollisena ja kysyy, kuka pitäisi laittaa siitä syytteeseen. Katso kuvakaappaukset everstiluutnantti Sirénin kirjoituksista (lähde: Verkkomedia.org):
 
 
Mainittakoon, että lehtihaastattelussa Sirén on todennut saaneensa kirjoituksilleen paitsi luvan korkeilta esimiehiltään, myös kannustusta heiltä.

Mitä siitä muuten seuraisi, jos venäläisen strategian laitoksen johtaja kirjoittaisi Facebookiin (Sirénin houreita mukaellen), että "Venäjä saa vielä takaisin Suomen... Venäjälle kuuluva osa on palautettava... Näin tulee tapahtumaan... Jonakin päivänä Venäjä on taas kokonainen... Helvetin Suomi.. Vapise tsuhna!" 

Torsti Sirénin ohella myös lukuisat muut vakinaisessa palveluksessa olevat suomalaiset upseerit esittävät internetissä täysin avoimesti Venäjään ja venäläisiin kohdistuvia sotilaallisia uhkauksia.

Esimerkiksi laivaston upseeri James Mashiri selvittää tuoreessa twiitissään, että Suomen vaakunaleijonan terävien kynsien tarkoitus on Venäjän kaksoiskotkan päiden irtirepiminen. Tämän uhkauksensa suomalainen upseeri, joka esiintyy twiitissään virka-aikana omassa virkapuvussaan, on osoittanut suoraan Venäjän suurlähetystölle Helsingissä ja myös tiedoksi Ukrainan suurlähetystölle. Varmuuden vuoksi Mashiri kirjoittaa uhkauksensa englanniksi, jotta Suomen "puolustusvoimien" tavoitteet käyvät selväksi missä tahansa maapalloa. Sopii kysyä, mitä siitä seuraisi, jos venäläinen upseeri twiittaisi Venäjän kaksoiskotkan merkityksen olevan Suomen vaakunaleijonen raateleminen?
Minun käsitykseni mukaan suomalaisten upseerien pitäisi puolustusvoimien luottamuksen säilyttämiseksi pidättäydyttävä kaikesta poliittisesta toiminnasta, etenkin naapurimaihin kohdistuvista avoimista sotilaallisista uhkauksista. Tuomioja on jo käyttänyt tässä puheenvuoroja, ottanut puheeksi rikoslain ja viitannut upseerien epäisänmaallisuuteen. Suomen puolustusvoimien tehtävä on ennen muuta puolustaa Suomen kansaa, mutta nyt onkin selvää, että Suomen puolustusvoimista on tullut Suomen kansan vaarallisin vihollinen.