Saturday, October 13, 2012

Dosentti Johan Bäckmanin vastaus ulkoministeri Erkki Tuomiojalle: ”Tuomioja halveksuu ihmisoikeuksia ja sananvapautta”


Venäjän ulkoministeri Lavrov totesi, että Suomi ei ole sivistysvaltio, koska viikon ikäinen rintaruokittava vauva erotettiin venäläisestä äidistään ilman perusteltua syytä.

Kymmenet venäläiset äidit Suomessa ovat vuosien ajan kertoneet Venäjän medioille mielivaltaisista huostaanotoista ja sosiaaliviranomaisten vihamielisyydestä venäläisiä äitejä kohtaan. Tuomiojan mukaan kysymys on vain vääristä tiedoista.

Tuomiojan näkemys siitä, että Venäjän poliittinen johto ja Venäjän mediat levittäisivät vain vääriä tietoja Suomen ihmisoikeustilanteesta, osoittaa miten syvästi Tuomioja Venäjää ja venäläisiä aliarvioi ja halveksii.

Tämä kuvaa hyvin Tuomiojan ihmisoikeuskäsitystä. Tuomiojan mielestä sananvapaus ei kuulu venäläisille.

Tuomioja haluaa kieltää keskustelun Suomen ihmisoikeustilanteesta, vaikka YK:n lapsen oikeuksien komitea moittii Suomea joka vuosi lapsen oikeuksien järjestelmällisestä rikkomisesta.

Suomi on lapsen oikeuksien kehitysmaa. Suomi ei noudata keskeisiä ihmisoikeussopimuksia huostaanotto- ja huoltajuustapauksissa. Tästä tiedetään yleisesti, mutta Tuomioja haluaa kiistää sen.

Tuomioja on kieltäytynyt kaikista Venäjän yhteistyöehdotuksista. Hän on siis tehnyt kaikkensa lisätäkseen ja pitkittääkseen venäläisten naisten ja lasten kärsimyksiä Suomessa.

Venäjän ehdottama Suomen ja Venäjän välinen lapsen oikeuksien komissio olisi juuri se neuvotteluelin, joka lisäisi maiden välistä yhteisymmärrystä. Siksi Tuomioja sanoo komissiolle jyrkästi ei ja levittää medioihin vääriä tietoja Venäjän ehdotuksesta väittämällä, että Venäjä ehdottaisi uudenlaista tuomioistuinta. 

On selvää, että Tuomioja vaarantaa venäläisten turvallisuuden Suomessa. Seuraukset voivat olla raskaat.

Maria Guzenina-Richardson piti eilen paljon puhutun lehdistötilaisuuden venäläisille toimittajille. Sinne ilmaantui vain yksi (1) venäläinen toimittaja (joidenkin tietojen mukaan kaksi). En huomannut, että Venäjän mediat olisivat kertoneet lehdistötilaisuudesta mitään. Vaikuttaakin siltä, että venäläiset toimittajat eivät luota Guzenina-Richardsoniin. 

Myös Suomen Moskovan suurlähettiläs Hannu Himanen järjesti eilen Moskovassa tiedotustilaisuuden. Paikalla oli kuulemma kolme (3) venäläistä toimittajaa. Yksikään ei kirjoittanut tapahtuneesta mitään. Eilen kaksi venäläistä toimittajaa soitti minulle naureskellen Himasen lehdistötilaisuuden jälkeen. Himanen oli kuulemma selittänyt, miten Suomessa on hyvä laki, vaikka puoli maailmaa tietää, miten julmasti ja mielivaltaisesti venäläisiä äitejä Suomessa kohdellaan. 

Suomalaisten diplomaattien masinoima venäläisen pikkupojan sieppaus Venäjällä ja salakuljetus suomalaisen diplomaattiauton takakontissa Suomeen on vielä hyvässä muistissa. Maailmanhistoria ei tunne toista yhtä röyhkeää rikosta. Oikeudenkäynti Suomen valtiota vastaan alkaa pian Vantaalla.

Jos kaiken tämän jälkeen ulkoministeri ja suurlähettiläs edelleen kiistävät Suomen ihmisoikeusongelmat ja väittävät, että kaikkia kohdellaan Suomessa tasavertaisesti, yksikään venäläinen toimittaja ei usko heitä. Tuomiojan ansiosta suomalaisia pidetään paitsi julmina, myös epärehellisinä. Tuomioja on onnistunut vahingoittamaan Suomen ja Venäjän suhteita syvästi.

Erkki Tuomioja jää historiaan ulkoministerinä, jonka virkakaudella Venäjä on todennut Suomelle: Suomi ei ole sivistysvaltio. 

Venäläiset äidit -järjestö on ilmoittanut järjestävänsä tulevana keskiviikkona jälleen uuden mielenosoituksen Suomen Moskovan suurlähetystöä vastaan. Mukana on myös Venäjän vanhempainkomiteoiden ja muiden järjestöjen jäseniä.

Johan Bäckman