Friday, December 4, 2015

Pietarin nuorisofoorumi pohti patriotismia

Tänään Pietarissa yli tuhat nuorta Venäjältä ja ulkomailta kokoontui Pietarin 3. kansainväliseen nuorisfoorumiin. Oma roolini oli luennoida venäläisestä patriotismista. Oheisessa kuvassa seurassani tilaisuuden organisaattori Daniil Shishkin, joka on juuri päättänyt varusmiespalveluksensa Venäjän avaruus-ilmavoimien suojausyksikössä. Väkeä oli paikalla suorastaan rajattomasti kaikilta Venäjän alueilta. 
Venäjän ikärakenne on verrattain nuori, sillä maassa on kaikkiaan 40 miljoonaa nuorta. Yksin Pietarissa on nuoria yli miljoona. Nuoriso onkin tärkeä poliittinen teema Venäjällä. Seligerin tyyppisistä nuorisomassojen poliittisista valmennusleireistä on nyt siirrytty täsmätapahtumiin, joissa keskityttään määrättyihin kehitettäviin aihealueisiin. Pietarissa teemoina olivat esimerkiksi politiikka, media, kansainväliset suhteet, patriotismi, yrittäjyys, aktivismi, ura, taiteet jne. 
Omassa puheenvuorossani toin esiin Venäjän nuorison vastuun maailman tulevaisuudesta. Venäjän vaikutusvalta maailmassa kasvaa voimakkaasti, joten Venäjän nuorisolla on vastuu Venäjän ohella myös koko maapallosta. Käsittelin käynnissä olevaa Venäjä-vastaista totaalista sotaa, jota käydään monella rintamalla taloussodasta terrorismiin. Meneillään on täysin häikäilemätön terroristinen informaatiosota Venäjää vastaan. Länsimediassa levitetään Venäjästä pelkkiä parjauksia, eikä Venäjällä toimivilla länsimaisilla toimittajilla ole enää mitään journalistisia tavoitteita tai periaatteita. Länsimaisten toimittajien tärkein tehtävä on nyt Venäjä-vastaisen terrorismin oikeuttaminen. Länsi on epäonnistunut värivallankumouksen lietsomisessa Venäjälle, niinpä se on siirtynyt avoimeen terrorismiin. Venäjän viholliset eivät kaihda mitään keinoja Venäjän parjaamisessa ja venäläisten murhaamisessa. Kuuntele luentoni oheisesta linkistä.