Tuesday, May 6, 2014

Naryshkinin kanssa Serbiassa, osa 2.

Eilen illalla Venäjän delegaation vierailu Belgradissa huipentui Venäjän suurlähetystön vastaanottoon. Keskustelin moskovalaisten ystävieni kanssa Transnistrian ja Gagausian tilanteesta. Molemmat alueet ovat Moldovaan kuuluvia, käytännössä kansanäänestyksellä itsenäistyneitä alueita, jotka haluaisivat liittyä Venäjään. Mutta kaikki riippuu tietysti siitä, miten Venäjä reagoi Kiovan fasistijuntan toimeenpanemaan kansanmurhaan venäläisiä ja ukrainalaisia vastaan. Yhä enemmän myös lännestä kuuluu pyyntöjä siitä, että Venäjän olisi vietävä joukot Kiovan fasistijuntan laittomasti hallitsemalle alueelle. Mutta tällä hetkellä Venäjä seuraa tilannetta, sitä paitsi Venäjälläkin on monta mielipidettä ja näkemystä asioiden tilasta ja kehityksestä. "Kremlissä on monta tornia", moskovalainen sananparsi sanoo. Tätä sananlaskua on viime aikoina toisteltu paljonkin. Se tarkoittaa, että Venäjän johdossa on tervettä väittelyä ja eri vaihtoehtojen pohdintaa, toisin kuin esimerkiksi Yhdysvalloissa, Euroopan unionissa tai muissa totalitaarisissa ja epädemokraattisissa järjestöissä, joissa toisinajattelijat vaiennetaan. Ohessa kuva lähetystön vastaanotolta:
Aamupäivällä Hyatt-hotelissa alkoi kansainvälinen Balkan-konferenssi, jonka avasi tapahtuman isäntä, Venäjän duuman puhemies Sergei Naryshkin. Hän sanoi lännen yksinapaisen maailman joutuneen nyt täydelliseen umpikujaan. Kiovan laiton vallankaappausjuntta on rikkonut Geneven sopimusta kaikissa vaiheissa tuottamalla jatkuvasti uusia kuolonuhreja laittomilla ja väkivaltaisilla toimillaan. Naryshkinin mukaan Kiovan laiton vallankaappausjuntta on syyllistynyt todelliseen venäläisten ja ukrainalaisten kansanmurhaan. Vapautusliikkeen aktivistien polttomurhaaminen Odessan liittotaloon on Odessan Hatyn, joka viittaa natsien murhapolttoihin Valko-Venäjän Hatynissä. Kuten Kiovan laittoman fasistijuntan, myös natsien tapana oli sulloa siviilit rakennuksiin ja polttaa heidät elävältä. Naryshkinin mukaan länsimaiden ongelmana on moraalisen hygienian puuttuminen. On välttämätöntä poistaa Kiovan laiton vallankaappausjuntta vallasta. Naryshkin puhui myös eurooppalaisten poliitikkojen ja erityisesti kansanedustajien moraalisesta vastuusta. Heillä on kansan valtakirja puolustaa kansalaisoikeuksia, joten heidän pitäisi ottaa selvä kanta Kiovan vallankaapausjuntan toimeenpanemaan kansanmurhaan. Naryshkin toi puheessaan esiin kaksi samanaikaista traagista muistovuotta: Naton serbienvastaisista terroripommituksista on kulunut 15 vuotta ja ensimmäisen maailmansodan alkamisesta tasan 100 vuotta. Ohessa kuva konferenssista:
Muista puhujista mainittakoon kuuluisa serbialainen elokuvaohjaaja Emir Kusturica, joka puhui mm. ihmisten mielissä olevasta CNN-esiripusta. Kusturica sanoi, että eurooppalaisille valtioille liittyminen EU:hun merkitsee käytönnössä liittymistä myös Natoon.

Omassa puheenvuorossani toin esiin Noam Chomskyn huomautuksen sitä, että Neuvostoliiton uhrien sijasta pitäisi puhua Neuvostoliiton hajoamisen uhreista. Neuvostoliiton hajoaminen johti sisällissotiin, talouskriiseihin, mafiasotiin sekä Yhdysvaltojen ja Naton aggressioon, joiden uhrien määrä on moninkertainen neuvostovallan väitettyjen uhrien määrään verrattuna. Kiovan laiton vallankaappausjuntta on vaarallisempi kuin Hitler, koska Hitlerillä ei ollut ydinasetta. Kiovan juntalla on sen sijaan Yhdysvaltian ja Naton tuki takanaan. Sitä paitsi Hitlerhän nousi valtaan tosiasiassa laillisesti, kun Kiovan juntan valtaannousu ja asema on kokonaan laiton. Russofobiasta on tullut länsimaiden tärkein ideologia. Krimin palauttaminen nosti esiin hysteerisen ja patologisen russofobian, jota länsimaiden poliitikot, toimittajat ja niin sanotut Venäjän asiantuntijat jatkuvasti levittävät. Krimin vapautus johti myös Naton Venäjä-vastaiseen aggressioon ja leviämiseen. Hyvänä esimerkkinä Nato-mielisten poliitikkojen lausunnot, kuten suomalainen entinen presidenttiehdokas ja russofobi Elisabeth Rehn, joka Suomen televisiossa uhkasi Putinia Milosevicin kohtalolla. Odessan kansanmurha eli liittotalon murhapoltto on konkreettinen esimerkki siitä, mihin russofobit pystyvät. Venäjän vaikutusvalta maailmassa kuitenkin kasvaa, koska Venäjä on saanut paljon liittolaisia ympäri maailmaa konservatiivisille arvoilleen ja erityisesti perinteisille perhearvoille. Kiovan fasistijuntan toimeenpanema kansanmurha on paljastanut Euroopan asukkaille EU:n mitättömyyden. EU ei kykene hallitsemaan tai rauhoittamaan konfliktia mitenkään, sen sijaan siellä puhutaan sanktioista, jotka ovat vain vahingoksi EU-maille itselleen. Kiovan fasistijuntan toimeenpanema kansamurha on myös paljastanut amerikkalaisten poliitikkojen tason: Nulandin ala-arvoiset lausunnot eurooppalaisista, lehdistöedustaja Psakin typerät selitykset ja tietysti McCainin, joka on Göbbelsiäkin pahempi.

Alas Kiovan fasistijuntta!