Sunday, August 21, 2016

Anna Rännäli, Luganskin kansantasavallan (LNR) suomalainen

Luganskin suomalainen Anna Rännäli esittelee Ukrainan natsiarmeijalta otettuja sotasaalistankkeja Yön susien ulkoilmanäyttelyssä 

Luganskin kansanasavallassa (LNR) odotti iloinen yllätys: Luganskin suomalainen Anna Rännäli. Anna on syntynyt Luganskissa ja opiskellut Luganskin valtionyliopistossa. Olemme nyt tavanneet Annan useammallakin Luganskin matkallamme. On mukavaa että Luganskissa on tehokas ja iloinen suomalainen odottamassa meitä. 


Anna Rännäli työskentelee Luganskin kansantasavallan (LNR) erittäin vaikutusvaltaisessa ammattiliitossa. Vierailumme huipentui Annan järjestämään kauppakamarin tapaamiseen Luganskin kansantasavallan ammatiliittojen talossa. Keskustelimme Suomen ja LNR:n yhteistyönäkymistä. Tällä hetkelä ajakohtaisin teema on turismi, ja uusi suomalainen turistiryhmä onkin pian tulossa. Tavoitteemme on myös edistää suomalaisten opiskelua esimerkiksi lääkäriksi Donbassin monissa laadukkaissa yliopistoissa. Paljon keskusteltiin myös LNR:n ja DNR:n tunnustamiskomiteoiden toiminnasta. Suomeen perustettu Suomi-Novorossia-Seura saa kumppanin LNR:ään perustettavasta Novorossia-Suomi-ystävyysseurasta, johon kootaan paikallisia suomalaisia.   


Suuntasimme Anna Rännälin opastuksella Donbassin Yön susien päämajaan, missä tutustuimme hienoon museoautojen näyttelyyn. Pihalla on myös Ukrainan armeijalta otettua sotasaalista.


Kaupungilla osallistuimme LNR:n ja DNR:n yhteiseen korkean tason kansainväliseen konferenssiin, jossa käsittelimme laajasti kansantasavaltojen tunnustamista, talouskehitystä ja ulkosuhteiden kehitystä muun muassa muiden tunnustamattomien kansantasavaltojen kanssa. Tutustuimme Putkosen kanssa Etelä-Ossetian parlamentin puhemieheen, kenraaliluutnantti Anatoli Bibiloviin, joka tuli ykköseksi myös maansa presidentinvaalien ensi kierroksella. Bibilov lupasi kutsua meidät Etelä-Ossetiaan mahdollisimman pian. Anna Rännäli puhui puhelimeensa solkenaan koska hän järjestää täällä kaiken, suomalaisella tehokkuudella ja varmuudella!Luganskin kansantasavallan (LNR) päämies Igor Plotnitski esiintyi konferenssissamme ensi kerran julkisuudessa äskeisen murhayrityksen jälkeen. Hänet yritettiin tappaa 5.8. tienvarsipommilla Luganskissa, vaan ei onnistunut. Terrori-isku liittyi Ukrainan hyökkäysvalmisteluihin, jotka kuitenkin kuivuivat kasaan terroristien jäätyä kiinni Krimillä. Vielä muutama päivä sitten sota oli aika lähellä, mutta nyt tilanne on rauhoittunut. Plotnitski on hyvässä iskussa ja lupasi tulla Suomeeen kalaan. Otimme Putkosen kanssa varsinaisen selfien ja päätimme ottaa lähiaikoina lisää vastaavia selfieitä maailman johtomiesten seurassa.


Konferenssissa tutustuin Luganskin kansantasavallan kirjailijaliiton puheenjohtajaan Gleb Bobroviin. Hän kertoi meneillään olevista kansantasavaltalaisista kirjallisista hankkeista.


Kiirettä piti, ehdimme myös avaamaan Alchevskin bussiaseman. Bussi on täällä erittäin tärkeä menopeli, koska lentokentät ovat pienen pintaremontin tarpeessa. Sovimme myös Helsinki-Lugansk-bussiyhteydestä suomalaisia turisteja varten.


Luganskin Anna ehti vielä kirjoittaa luovutuskirjoja suomalaisten Donbassin puolustajien kunniamerkeille. Niistä keskusteltiin paljon, onhan merkki tehty Mannerheim-ristin mallin mukaiseksi. Mannerheim on aina Venäjällä mielenkiintoinen keskustelunaihe, josta juttua piisaa. Venäjällä on paljon Mannerheim-faneja.Ennen lähtöämme hyvä ystävämme, Luganskin kansantasavallan Prizrak-prikaatin komentaja Aleksei Markov tuli tervehtimään meitä ja keskustelemaan delegaatiomme kanssa. Oli mukava nähdä vanha tuttu.Menomatkalla pistäydyimme vielä Stahanovin kaupunkiin, joka on saanut nimensä tunnetun kaivostyöläisen mukaan. Stahanovin patsaalla poseerasi Putkonen, tuo informaatiopuolustuksen Stahanov, joka pistää koko maailman mediat kuriin. Ei muuta kuin: Alas Kiovan natsi-amerikkalainen fasistijuntta!