Friday, February 20, 2015

Kokoomusjohtaja tappoi venäläisen naapurinsa hirttoköydellä. Lue koko esitutkinta-aineisto!

Murmanskista Suomeen muuttanut Irina Kirillova-Planting, kokoomusmurhan uhri. 

Tämä blogi on kirjoitettu, koska suomalainen kokoomusjohtoinen media kieltäytyy kertomasta totuutta siitä, miten kokoomusnuorten johtaja tappoi venäläisen naapurinsa. Päin vastoin, kokoomusjohtoinen media käsittelee tapausta lähinnä eläinsuojelurikoksena. Esitutkinta-aineisto kuitenkin paljastaa, että kokoomusnuorten keskinäinen riitely oli murhan taustalla. Kokoomus ei ole edes vaivautunut erottamaan venäläisen murhaajaa puolueesta saati vaihtamaan  kokoomusnuorten äärioikeistolaista johtoa. Se kertoo aika paljon kokoomuksen suhtautumisesta venäläisiin yleensä ja kokoomusnuoren murhaamaan venäläisnaiseen erityisesti. Kokoomukselle ihmishenki ei merkitse mitään. 

Äskettäin julkistetun rikostutkinta-aineiston mukaan kokoomusnuorten toiminnanjohtaja Jukka Romppainen hyökkäsi yöllä rappukäytävässä naapurinsa venäläisen Irina Kirillova-Plantingin kimppuun, pahoinpiteli naista hakkaamalla ja puremalla, kuljetti vielä elossa olevan uhrinsa auton takakontissa rannalle ja viimeisteli siellä tekoaan kellarista hakemallaan hirttoköydellä, kunnes heitti naisen mereen. Murhan jäljiltä talon rappukäytävästä löytyi kymmenkunta verilätäkköä ja pihalta suuri verilammikko. Romppaisen asuinkumppani ja kokoomusnuorten järjestösihteeri kuvaili poliisille kokoomusnuorten toiminnanjohtajan henkilöksi, joka ei erota oikeaa väärästä ja ajaa autoa usein humalassa. Naapuri kertoi kuulleensa asunnosta usein Romppaisen yksinäistä karjuntaa. Esitutkintamateriaalista ei mitenkään ilmene, että uhri olisi ennen kuolemaansa huomattanut Romppaiselle koirien kohtelusta.

Myös kokoomusnuorten järjestösihteeri (kuvassa vas.) otettiin kiinni epäiltynä avunannosta venäläisnaisen murhaan. Romppainen asui järjestösihteerin kanssa tämän asunnossa. Järjestösihteerin rooli kuitenkin muutettiin todistajaksi, eikä häntä epäillä mistään rikoksesta. Järjestösihteeri ei kuitenkaan suosutunut todistamaan Romppaista vastaan oikeudessa, vaikka hän todisti poliisikuulustelussa. Lähde: Instagram.

Myös Romppaisen asuinkumppani, kokoomusnuorten järjestösihteeri, jonka asunnossa Romppainen asui, otettiin aluksi kiinni epäiltynä avunannosta murhaan. Asuinkumppanin rooli kuitenkin muuttui poliisitutkinnassa todistajaksi, eikä häntä epäillä mistään. Esitutkinta-aineistosta ilmenee, että Romppainen oli murhailtana raivoissaan kokoomusnaisten puheista, joita hän piti valheellisena panetteluna. Murhailtana Romppainen oli ollut tapaamassa toista kokoomuslaista naistuttavaansa, kokoomusnuorten varapuheenjohtajaa, joka kertoi Romppaiselle tämän asuinkumppanin, järjestösihteerin puheista. Romppainen ja järjestösihteeri olivat asuneet avoliitossa ja eronneet pariin otteeseen, mutta päättäneet jatkaa yhdessä asumista kunnes Romppainen löytää uuden asunnon. Esitutkintamateriaalin mukaan Romppainen lähetti murhailtana heidän yhteiselle asunnolleen palatessaan järjestösihteerille raivostuneen viestin, jossa hän syytti tätä valheiden levittämisestä Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenille. Illan päätteeksi Romppainen murhasi venäläisen naapurinsa.

Venäläisnaisen murhasta syytetty Romppainen (kuvassa keskellä) vietti murhailtaa kokoomusnuorten varapuheenjohtajan (kuvassa oikealla) kotona. Varapuheenjohtaja kertoi Romppaisen asuinkumppanin, kokoomusnuorten järjestösihteerin (kuvassa vasemmalla) panetelleen Romppaista Kokoomuksen Nuorten Liiton jäsenille. Esitutkinnan mukaaan Romppainen lähetti järjestösihteerille vihaisen Facebook-viestin, jossa hän syytti järjestösihteeriä valheiden levittämisestä, palasi heidän yhteiselle asunnolleen ja murhasi venäläisen naapurinsa. Poliisi otti aluksi myös järjestösihteerin kiinni epäiltynä avunannosta venäläisnaisen murhaan, mutta naisen asema muutettiin todistajaksi, eikä häntä epäillä mistään. Kokoomusnuorten varapuheenjohtajaa ei epäillä asian suhteen mistään. Lähde: Facebook.   

Kokoomusmurhan uhri Irina Kirillova syntyi Neuvostoliitossa Kazakstanin Pavlodarissa 1956 ja muutti vanhempiensa eron jälkeen äitinsä kanssa Murmanskiin Severomorskin tukikohtakaupunkiin. Irina avioitui suomalaisen miehen kanssa 1990 ja muutti Rovaniemelle. Avioeron jälkeen Irina muutti Helsinkiin ja asui parikymmentä vuotta talossa, johon hänen murhaajansa muutti vasta viime vuonna. Irina työskenteli Helsingissä matkaoppaana ja pyöritti pientä maahantuontifirmaa. Irina oli hyvin eläinrakas ja vieti eläkepäiviään Caesar-koiransa parissa.

 
 
Viimeiset kuvat Irina Kirillova-Plantingista ulkoiluttamassa Caesar-koiraansa Laajasalon kallioilla. Lähde: Irina Kirillova-Plantingin ystävät.  

Oikeudenkäynti jatkuu muutaman kuukauden kuluttua. Jutun esitutkinta-aineiston julkinen osa ohessa kokonaisuudessaan.