Sunday, August 31, 2014

Suur-Venäjän perusta on lähimmäisenrakkaus. Pian koittaa Kiovan rikollisen fasistijuntan viimeinen aamu.


Näkymä Jaltan konferenssipaikalta Mustallemerelle. 
Kuva: Johan Bäckman.

"Venäjä alkaa Krimiltä."
-venäläinen sananlasku

Alas Kiovan fasistijuntta!

Vapaan Krimin henkeäsalpaavan kauniissa Aivazovskin maisemissa Jaltalla kokoontui viikonloppuna tämän vuosikymmenen tärkein tapahtuma, kansainvälinen Novorossija-konferenssi, joka käsitteli uuden Novorossijan valtion perustamista. Novorossijan Liittotasavalta yhdistää itäisellä Vähä-Venäjällä Donetskin Kansantasavallan (DNR) ja Luganskin Kansantasavallan (LNR), mutta Novorossijan rajat ovat edelleen tarkemmin määrittelemättömät. Historiallisesti Novorossija on vanhaa Venäjää, jonka kaikki tärkeimmät kaupungit ovat Katariina Suuren perustamia jo 1700-luvulla. Novorossija-konferenssissa olivat mukana keskeiset toimijat Donetskin ja Luganskin Kansantasavalloista, maanalaisen vastarinnan johtajat fasistijuntan vielä toistaiseksi miehittämiltä Vähä-Venäjän alueilta, fasistijunttaa maanpakoon lähteneet demokraattiset oppositiojärjestöt sekä keskeiset venäläiset poliittiset filosofit ja heitä tukevat länsimaiset konservatiiviset ajattelijat.
Tapahtuman pääpuhuja Sergei Glazev, Putinin neuvonantaja Euraasian liiton asioissa, sanoi Ukrainan aina kuuluneen historiallisesti ja kulttuurisesti Suur-Venäjään (Russki Mir). Yhdysvallat on halunnut tehdä Ukrainasta fasistisen Venäjä-vastaisen valtion, Glazev sanoi. Nyt Yhdysvaltain tärkein tavoite on vetää Venäjän mukaan sotaan Euraasian hajottamiseksi. Siksi Yhdysvallat tekee kaikkensa provosoidakseen Venäjän viemään armeijansa Ukrainaan. Siihen lankaan Venäjä ei ole mennyt eikä mene. Koko Novorossija on vapaaehtoisuuteen perustuvan vapautusarmeijan käsissä, eikä siellä ole Venäjän armeijan yksiköitä. Merkittävä yksityiskohta on se, että Glazev mainitsi Ukrainan Yhdysvallat-johtoisen fasistisoinnin erääksi elementiksi länsimaisen lastensuojelun ja mielivaltaiset lasten huostaanotot. Myös niitä vastaan Novorossijan armeija käy aseellista vapaustaistelua. Katso Glazevin luento:
DNR:n johtajistoon kuuluva Denis Pushilin muistutti, että lapsemme ja lastenlapsemme tulevat muistamaan Novorossijan rakentajien uroteot. Parhaillaan valmistellaan Novorossijan historiikkia nuorison käyttöön. Luganskin vapautusrintaman komentaja Aleksei Mozgovoi sanoi, että Donbassin vapaustaistelijat eivät ole kenekään välineitä vaan itsenäisiä historiallisia toimijoita, jotka vapauttavat oman maansa ja luovat uuden valtion. Eräs maanalaisen antifasistisen vastarinnan keskeinen hahmo, toimittaja Viktorija Shilova Dnepropetrovskista, piti koskettavan puheen ukrainalaisten äitien puolesta. Hän kertoi äidistä, joka omalla ruumillaan suojeli lapsiaan Kiovan fasistijuntan pommien sirpaleilta. Shilova vannoi fasistimurhaajille kostoa sotarikostuomioistuimessa. Kuuluisa venäläinen kirjailija ja ajattelija Maksim Shevchenko sanoi, että Donetskin pommittaminen tarkoittaa Moskovan pommittamista.

Luganskin Kansantasavallan armeijan komentaja Aleksei Mozgovoi näyttää ihan supisuomalaiselta kovikselta tai jääkiekkoilijalta. Kuva Novorossija-konferenssin lehdistötilaisuudesta Jaltalla. Kuvakaappaus Novaja Rus -portaalin reportaasista.

Novorossija-konferenssissa todettiin yksimielisesti, että meneillään on venäläisen kansan vapaustaistelu Vähä-Venäjän vapauttamiseksi amerikkalaismiehityksestä. Tynkä-Ukrainaa hallitaan tosiasiassa Yhdysvaltain suurlähetystöstä, missä miehityshallintoa johtaa lähettiläs Pyatt. Turvallisuuspalvelu SBU on tosiasiassa CIA:n haarakonttori, jota johtaa Yhdysvaltain kansalainen Nalivaichenko. Presidentiksi itsensä nimittänyt Poroshenko värvättiin Wikileaksin mukaan jo vuosia sitten CIA:n asiamieheksi salanimellä "Insider".

Novorossija-konferenssi keskittyi Novorossijan meneillään olevan valtionmuodostuksen sosiologiseen ja politologiseen analyysiin. Yhtä mieltä oltiin tietysti siitä, että jäljelle jäänyt tynkä-Ukraina on olemassa vain Yhdysvaltain tukemana vallankaappausjunttana, jonka pääideologia on banderalainen natsismi ja menetelmänä kansanmurha idässä. Käytetiin myös termiä natsi-amerikkalainen miehitys. Edes Hitler ei pyrkinyt tuhoamaan omia kansalaisiaan terroripommituksilla tai murhaamaan säälimättä saksalaisia lapsia. Kiovan fasistijuntalle kansanmurha idässä on sen sijaan tärkein menetelmä.
 Novorossija-konferenssin lehdistötilaisuus Krimillä. Kuva: Johan Bäckman.

Mikään kohtuuton sotilaallinen haaste Novorossijan vapauttaminen ei ole, sillä vastaan lähetetyt Ukrainan ns. armeijan sotilaat ovat kehittyneet mestareiksi ainostaan valkoisen lipun käytössä. Niitä nousee nyt joka puolella kuin sieniä sateella. Rintamakarkuruus on suunnattomissa mittasuhteissa. Maanalaisen vastarinnan edustajille ja DNR:n johtajistolle sataa puhelinsoittoja, joissa kysytään, kenelle ja missä voi antautua. Yleensä Ukrainan sotilaat heittävät aseensa pois heti tavattaessa, nyyhkyttävät ja huutavat äitiä apuun. Heiltä on saatu haltuun valtava määrä kevyttä ja raskasta aseistusta. DNR kohtelee vankeja paremmin kuin työelämä suomalaista.

Ihan tyhmiä amerikkalaisetkaan eivät ole, sillä juntta on kutsunut palvelukseen Ukrainan ihmisoikeusjuristit, jotta kukaan ei pystyisi puolustamaan kansanmurhan uhrien oikeuksia.

Käsitteet Ukraina ja ukrainalainen ovat epäilyttäviä, koska sen nimistä kansallisvaltiota ei ole. Kysymys on Vähä-Venäjästä erottamattomana historiallisena osana Suur-Venäjää. Vuonna 1991 perustettu "Ukraina" oli ja on edelleen käytännössä Yhdysvaltain miehityshallinto, jota johdetaan Yhdysvaltain Kiovan-lähetystöstä. Miehityshallinon aatteellisena perustana on banderalainen natsismi, jota on lietsottu Venäjän hajottamiseksi.

Suur-Venäjä (Russki Mir) on Venäjän nykyistä aluetta paljon suurempi venäläisten yhteisö. Sen keskeinen arvo on lähimmäisenrakkaus. Novorossijalla ei ole valtiollista ideologiaa. Kiovan fasistijuntalla sen sijaan on ideologia, jonka pääsisältönä on venäläisviha, venäläisten murhaaminen ja Venäjän hävittäminen. Kiovan fasistijuntan jäsenet ja järjestöt ovat uhanneet Venäjää ydinaseella ja aikovat peräti Naton jäseneksi. On välttämötöntä tarttua aseisiin Kiovan rikollisen fasistijuntan kaatamiseksi. Novorossijan on luotava itselleen oma informaatiotila, jota parhaillaan rakentavat useat uutistoimistot ja nettitelevisiot.

Konferenssin jälkeen sain tilaisuuden nauttia Mustanmeren ihanista aalloista, pehmeästä ilmasta ja auringon lämmöstä Novorossijan vapauttajaystävieni hyvässä ja voitonriemuisessa seurassa. Eräs venäläinen turisti huomasi keskustelumme ja kysyi minulta: Kauanko tämä vielä kestää? Vastasin: Niin kauan kunnes Kiova on vapautettu fasistijuntasta.

Joka aamu aurinko nousee idästä, lähellä on se aamu, joka on Kiovan rikolliselle fasistijuntalle viimeinen.

Alas Kiovan fasistijuntta!