Sunday, January 2, 2011

Venäläisiä vaalitarkkailijoita Suomeen?

Olen ehdottanut venäläisille demokratian laillisuutta valvoville kansalaisjärjestöille, että lähettäisivät Suomeen muutama sata vaalitarkkailijaa.

Useampi Suomessa asuva äänioikeutettu venäläinen on huomauttanut minulle siitä, että lyijykynän käyttö äänestysnumeroa merkittäessä voi olla demokratian kannalta ongelmallista. Olen itsekin joutunut raapustamaan ehdokkaan numeron lyijykynällä enemmän kuin kerran. Lyijykynämerkinnän voi tietysti pyyhkiä pois ja muuttaa, toisin kuin tussi- tai kuulakärkikynämerkinnän.

Miksi Suomen vaaleissa käytetään lyijykynää, ei ole vielä selvinnyt minulle. Ehkä venäläiset vaalitarkkailijat saisivat asiaan selvyyttä. Lyijykynän käyttäminen saattaa näet olla laitonta.

Olen joskus yrittänyt ottaa lyijykynän äänestyspaikalla puheeksi, laihoin tuloksin. Ei ihme, sillä vaalivirkailijat toimivat puolueidensa mandaatilla. Hämärää, mutta lyijykynä-äänet siis lasketaan puolueen mandaatilla. Jotakin outoa on siinäkin, että maassa on pitkään ollut kolme yhtä suurta puoluetta, jotka muistuttavat toisiaan. Suomi on siis enintään kolme kertaa demokraattisempi kuin Pohjois-Korea, jossa on vain yksi suuri puolue.

Venäläiset vaalitarkkailijat voisivat myös kiinnittää huomiota ehdokkaiden ja puolueiden näkyvyyteen medioissa sekä suomalaiseen vaalirahoitukseen. Onhan apulaisvaltakunnansyyttäjä Jorma Kalske peräti todennut, että suomalainen poliittinen järjestelmä on syvällisesti korruptoitunut. Venäläiset vaalitarkkailijat tuskin uskovat sitä, että vielä vähän aikaa sitten käytännöllisesti katsoen kaikki kansanedustajat rikkoivat lakia jättämällä voitelurahansa ilmoittamatta. Yhtä lailla uskomatonta on se, että useampaakin "huippupoliitikkoa" vastaan on nyt vireillä rikostutkinta. Venäläiset vaalitarkkailijat voisivatkin tehdä vierailuja poliisiasemille, joissa on vireillä suomalaisen demokratian valvontaprojekteja kaikenkarvaisten esitutkintojen muodossa.

Ennen vaaleja venäläiset voisivat ehkä järjestää suomalaisille vaalitoimitsijoille koulutusta siitä, miten demokraattiset ja oikeudenmukaiset vaalit järjestetään.

Onneksi Suomi ei sentään ole Valko-Venäjä, missä hämäräperäisten ulkomaalaisten terroristijärjestöjen rahoittamat pseudoehdokkaat yrittivät anastaa vallan väkivaltaisesti sen jälkeen, kun pseudo-"opposition" häviö oli selvinnyt kaikille. Toivottavasti Valko-Venäjä antaa väkivaltaista kumousta yrittäneille terroristeille kunnon linnatuomiot. Se olisi mainio signaali kaikenkarvaisille värivallankumouksellisille, joiden paikka on vankilassa. Venäjän pääministeri Putin totesi aivan oikein, että kaikkien on kunnioitettava Valko-Venäjän kansan demokraattista valintaa.

Länsimailta ja varsinkin niiden pseudotoimittajilta on sangen outoa käytöstä väittää, että valta oikeasti kuuluisi vaaleissa hävinneelle ulkomaiden rahoittamalle pseudo-oppositiolle. Paitsi että onhan niillä sama rahoittaja kuin pseudotoimittajillakin ja heidän peitejärjestöillään (Amnesty, PEN yms.)

Helsingin Sanomien niin sanottu pääkirjoitustoimitus osoitti jälleen kerran lapsellisuutensa Hodorkovski-sepustuksellaan. Myös Ilta-Sanomat on ollut ahkerasti tuomitsemassa Valko-Venäjän demokraattisia vaaleja.

Venäläiset vaalitarkkailijat voisivatkin kiinnittää huomionsa demokratia- ja oikeusvaltiotajun puutteeseen suomalaisten toimittajien keskuudessa.

Hodorkovskin odotettu vankeustuomio aiheutti hämmentävän reaktion, kun tiettyjen amerikkalaispiirien johtama roskajoukko aloitti hillittömän russofobisen ulvontansa. Mikä häpeä "länsimaille", eihän suvereenin valtion tuomioistuinlaitoksen toimintaan saa puuttua. Ei siitä ole montaakaan vuotta, kun samat russofobiset amerikkalaisten palveluksessa olevat pseudotoimittajat syyttivät Venäjää liian löyhästä suhtautumisesta Venäjän oligarkkeihin. Takki kääntyi heti kun Hodorkovski pidätettiin: se oli mukamas vain vaalitemppu.

Näin Hodorkovski-parkaa käytetään joka tapauksessa russofobisena lyömäaseena idioottien suunnittelemassa Venäjä-vastaisessa informaatiosodassa, joka ei taktiikaltaan poikkea hiekkalaatikkoleikeistä.

Niin sanotut "länsimaat" ovat osoittaneet syvän moraalisen rappionsa niin Hodorkovskiin kuin Valko-Venäjän vaaleihinkin kohdistuvassa niin sanotussa kritiikissä. Tässä masinoidussa kampanjassa ovat mukana eräät säätiöt ja sellaiset epäluotettavat pseudojärjestöt kuten Amnesty ja PEN, joihin ei luota enää kukaan. Harmi että tällaista toimintaa on Suomessakin.

Tuskin ehdimme toipua Hodorkovskin tuomion länsimaisissa pseudotoimittajissa aiheuttaneesta lapsellisesta ulinasta, kun Heidi Hautalan toverit joutuivat taas pidätetyiksi laittomissa mielenosoituksissaan Venäjällä. Sellaiset kylähullut kuten uusnatsi Eduard Limonov ja pari marginaalihäirikköä vietiin taas poliisiautoon. He haluavat vastustaa demokratiaa ja tulla pidätetyiksi joka kuukauden 31. päivä, se on kuulemma heidän rahoittajatahojensa tahto. Harmi ettei Heidi Hautalaa ole pidätetty, ainakaan vielä.

Venäjä on kyllä niin demokraattinen, että kyllä se yhden heidihautalan kestää tai vaikka kaksikin. Tule vaan heidi Venäjälle ja ota mallisen jukka mukaan.