Tuesday, January 11, 2011

Venäjä vaatii Simo Pietiläiselle ja Paavo Saloselle rikostuomiota

Venäjän ulkoministeriö (MID) on tänään julkistamassaan virallisessa tiedotteessa vaatinut Paavo Saloselle ja Simo Pietiläiselle pikaista rikostuomiota alaikäisen Venäjän kansalaisen Anton Salosen sieppaamisesta Venäjällä ja salakuljettamisesta suomalaisen diplomaattiauton takakontissa Suomeen. MID:in tiedote löytyy täältä:
http://www.rfdeti.ru/news/rubric-1.1/position-2557.html

Venäjän valtionsyyttäjä on nostanut joulukuussa 2009 Paavo Salosta ja Simo Pietiläistä vastaan syytteet Anton Salosen sieppauksesta ja salakuljetuksesta Suomeen. Syyteasiakirjat ja syytteensiirtopyyntö on vuodettu SAFKALeaks-palveluun:
http://antifasistit.blogspot.com/2011/01/safkaleaks-tapaus-anton-venajan.html

Venäjän presidentin hallinnon lapsiasiainvaltuutettu Pavel Astahov on samalla julkistanut tiedotteen, jossa hän vaatii Suomen Yleisradion TV2:n kanavajohtoa ja yleisradioyhtiön johtoa vastuuseen Anton Saloseen kohdistuneesta törkeästä manipulaatiosta, jossa lasta käytetään venäläisvastaisen propagandan välineenä. Astahovin tiedote löytyy täältä:
http://www.rfdeti.ru/news/rubric-1.1/position-2557.html

Suomi ei kuitenkaan ole Anton Salosen tapauksessa noudattanut kansainvälisiä sopimuksia, joten tuskin se tulee Salosta tai Pietiläistä syyttämään. Astahov onkin laskenut sen varaan, että vain Euroopan ihmisoikeustuomioistuin voi ratkaista asian lapsen edun mukaisesti.